Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Svaleboskolan är en skola med elever från F-9 där 4-6 är en egen enhet med rektor, 22 pedagoger, specialpedagog, speciallärare och ca 250 elever.

Vi som arbetar här är engagerade och måna om eleverna. Här prioriteras utveckling, nära samarbete med vårdnadshavare och att arbeta individanpassat högt. Vi bedriver ett kommungemensamt arbete inom BFL - Bedömning För Lärande. Du kommer att få arbeta med kompetenta kollegor på en skola med ett aktivt pedagogiskt ledarskap. Vi lägger stort fokus på undervisningsutveckling för att inkludera alla elever, värdegrundsarbete, trygghet och arbetsro. Hos oss blir du välkomnad av ett härligt gäng arbetskamrater, en målmedveten rektor och världens goaste elever!

Specialpedagog Svaleboskolan 4-6

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar sedvanligt arbete med kartläggning och planering för elever i behov av särskilt stöd, men också utvärdering och vidareutveckling av verksamheten på organisatorisk nivå. Specialpedagogens uppdrag prioriteras och beslutas i samråd med rektor.

Du kommer att få arbeta med kompetenta kollegor på en skola med ett aktivt pedagogiskt ledarskap. I tjänsten ingår handledning och fortbildande insatser för medarbetarna för att höja kompetensen kring elever i behov av stöd.

Specialpedagogen ska kunna kritiskt granska verksamheten i ett kvalitets- och organisationsperspektiv och ge förslag till förbättring, och har en viktig roll i överlämningsprocessen. Vi arbetar med kooperativt lärande och har regelbundna träffar för kollegialt lärande.

Kvalifikationer

Du som söker har en specialpedagogexamen med inriktning mot grundskolan med behörighet i något eller några av ämnena SV/SO/EN/MA.

Vi söker dig som är proaktiv och som skapar goda kontakter med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du har ett helhetsperspektiv på elevens utveckling och är noga med att följa upp insatser och handleda personal när det behövs. Det är viktigt att ha förmåga att växla mellan individ- grupp och organisationsperspektiv.

För att lyckas som specialpedagog hos oss behöver man vara en god kommunikatör, kunna lyssna och göra goda analyser. Du är engagerad i ditt arbete och vågar pröva nya vägar för att ständigt sträva efter att förbättra din och kollegornas undervisning.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-02-03

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-12

Referensnummer

BSF 469/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten ledigförklaras under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för placering av redan anställd i kommunen.

Kontaktperson(er)

Namn: Corinne Bonder
Title: Rektor
Telefon: 046-359 75 81

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Thunberg
Title: LR
Telefon: Nås via exp 046-357580

Utbildningsområde 5

Tillbaka till lista