Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Fågelskolan är en F-9 skola i den nordvästra delen av Lund. På skolan finns även en grundsärskoleenhet.

Fågelskolan strävar efter att vara en modern skola där all personal tillsammans arbetar för att alla elever ska vara välkomna och mötas av vänlighet, respekt och tolerans. En skola som visar att det är möjligt att människor från olika delar av världen möts och förenas. En skola som ger alla elever de bästa förutsättningarna att så långt som möjligt. Från tidig skolålder skapar vi tillsammans med eleverna en miljö där eleverna trivs, känner sig trygga och som stimulerar deras intresse och engagemang för skolan och skolarbetet. Vi arbetar medvetet för att skapa nära och goda relationer mellan vuxna och elever.

Fågelskolans grundsärskola söker speciallärare/specialpedagog

Arbetsuppgifter

Du skall undervisa, inspirera och utveckla elever i år 7-9 i grundsärskolan, i SO, svenska, matematik och eventuellt engelska. I uppdraget ingår att planera och genomföra undervisning för att nå lärande och utveckling hos eleven utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska dokumentera och följa upp elevens lärande och utveckling samt kommunicera detta med elever och vårdnadshavare. Du ska ha förmåga att se varje elev, stärka elevens tilltro till sin egen förmåga att lära och stimulera till ett livslångt lärande. I läraruppdraget ingår även att förbereda eleven för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle.

Du har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel och självständig och strävar efter att tillsammans med övriga skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du är flexibel och självständig och strävar efter att tillsammans med övriga kollegor ge eleverna en trygg skolmiljö. Du kommer att vara mentor för en elevgrupp samt ingå i ett arbetslag. Vi erbjuder en trevlig och positiv arbetsplats där vi tillsammans hjälps åt att ge eleverna goda förutsättningar inför framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog, gärna behörig i SO, svenska, matematik och med legitimation. Eventuellt kan undervisning i engelska ingå i tjänsten. Du är flexibel och van vid att självständigt planera ditt arbete. Du är lösningsorienterad, positiv och har en god förmåga att se helheter. Du har ett inkluderande förhållningssätt och arbetar så att alla elever ges goda möjligheter att nå läroplanens mål. Du är väl insatt i styrdokumenten och kan förklara målen för eleverna. Vi ser gärna att du har en god digital kompetens och att du arbetar ämnesövergripande.

Som person är du tydlig, lugn och trygg. Du har god samarbetsförmåga och är relationsskapande. Ett positivt förhållningssätt och flexibilitet värderas högt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-30

Referensnummer

333/2018
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Ange löneanspråk i ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten tillsätts under förutsättningen att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Lunds kommun.

Kontaktperson(er)

Namn: Bo G Persson
Title: Förskolechef
Telefon: 046-35 99 221

Facklig(a) företrädare

Namn: Lärarförbundet
Title: Facklig representant
Telefon: 046-35 50 00

Särskolan Fågel, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista