Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Lärare Vård och omsorg

Arbetsuppgifter

Vi söker lärare yrkeslärare till Vård och Omsorgsprogrammet på Gymnasieskolan Vipan.
Som lärare arbetar du med planering, undervisar och följer upp elevernas kunskapsutveckling och för fortlöpande dokumentation över denna. Du ansvarar för att anpassa undervisningen så att eleven kan delta utifrån sina förutsättningar och även för att planera och följa upp elevers arbetsplatsförlagda lärande, APL, och utvecklar kontakter med branschen. Som mentor stödjer du eleverna i sin planering att succesivt kunna ta ett eget ansvar för sitt lärande.
På Gymnasieskolan Vipan arbetar vi med att stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära och att eleverna utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker yrkeslärare till Vård och omsorgsprogrammet med inriktning på medicin- och vårdkurserna och behörighet att undervisa på gymnasiet. Du har god kunskap om styrdokumenten och en väl utvecklad samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare.
Vi ser gärna sökande som representerar den bredd av elever vi har på programmet och som kan bidra i vårat arbete med normkritiskt tänkande. Lösningsfokus och tydlig struktur är också värdefullt för att arbetet med eleverna ska vara framgångsrikt.

Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-01-07
Sista datum: 2019-06-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-12-19

Referensnummer

18-199
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Kia Olsson
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-359 79 91

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista