Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Vill du vara med och bidra till unga vuxnas självständighet?

18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Behoven varierar utifrån deras specifika livssituation. Inom enheten har vi samlat olika kompetenser med fokus på bland annat försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18 till och med 24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov och därmed ge brukarna det stöd de behöver med självständighet som mål. Under hösten kommer enheten att ingå i arbetet med digitalisering och automatisering av återansökan av försörjningsstöd.

Socialsekreterare

Arbetsuppgifter
Vi söker socialsekreterare med inriktning försörjningsstöd.
- Du träffar den unge vuxne och utreder rätt till försörjningsstöd och följer regelbundet upp.
- Du samarbetar med kollegor inom enheten och externt.
- Dina närmsta kollegor kommer att vara fyra andra socialsekreterare som har likadana arbetsuppgifter, tre ekonomihandläggare och tre arbetsmarknadskonsulenter, förutom resten av enheten.
- Du förväntas upprätta en planering med den unge vuxne och samverka andra internt, eller externt för att stödja den unge vuxne mot självförsörjning.
- Ditt viktigaste verktyg är samtalet
- Du brinner för att samarbeta och se helheten

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med försörjningsstöd och målgruppen unga vuxna. Vi tror dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete och försörjningsfrågor.

Vi söker en till två tjänster på heltid med tillträde 190901. Tidsbegränsad t o m 200131 med eventuell förlängning.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-12

Referensnummer

SOC 19-36
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Jessica Keding
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 99 73

Namn: Pernilla Fors
Title: Sekreterare
Telefon: 046- 359 91 44

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Title: expedition
Telefon: 046-359 59 56
Namn: Akademikerförbundet SSR
Title: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

18 till 24 enheten

Tillbaka till lista