Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

I norra Lund finns Stenröseskolan. Det är en grundsärskola med inriktning ämnesområden. Skolan vänder sig till elever med utvecklingsstörning och fysiska funktionsnedsättningar. Vi har 21 elever och är ungefär lika mycket personal. Vi är 5 klasser. Vi arbetar mycket utifrån mixade grupper mellan klasserna och temaövergripande. Efter skolan har vi fritids och som elevassistent hos oss arbetar man både i skolan och på fritidshemmet.

Har du erfarenhet av att arbeta med personer med olika funktionsvarianter? Brinner du för att varje elev utvecklas så långt som möjligt? Trivs du med att arbeta i arbetslag och skapa de bästa förutsättningarna för varje elev? Tycker du att kommunikation är spännande och har erfarenhet av AKK? Då ska du läsa vidare.

Elevassistent, Stenröseskolan

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på Stenröseskolan. Som elevassistent hos oss utgår du från en klass och utför efter instruktion från pedagogen den planering som finns för eleverna. Klasserna arbetar mycket tillsammans och utgångspunkten är att vi tillsammans skapar en helhet. Du är elevens tolk i olika kommunikationssituationer och stöd i att utföra olika aktiviteter under dagen i skolan/fritids. Du hjälper även eleverna i olika omvårdnadssituationer och det förekommer en del lyft. På fritids utgår arbetet från den planering som är gjord.

Tjänstens omfattning är på 87,5%.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en barnskötarutbildning, elevassistentutbildning eller liknande.

Följande ser vi som meriterande:
- kunskap och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning och omfattande funktionshinder med stort omvårdnadsbehov
- kunskap och erfarenhet av AKK (alternativ kompletterande kommunikation), gärna kommunikation på tidig utvecklingsnivå
- erfarenhet av sondmatning och att använda olika slags hjälpmedel såsom ståskal, ögonpeksdator, lift, etc.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, att du är självgående och kan tänka utanför ramarna och att du vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. Goda IT-kunskaper.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet utifrån elevgruppen som befinner sig på Stenröseskolan.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-01-07
Sista datum: 2020-06-18

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-13

Referensnummer

BSF 476/2019
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av annan person inom kommunen. Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att person kommer in på sökt utbildning. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Terese Seger
Title: Rektor
Telefon: 046-359 7045

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista