Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Beredskapssamordnare

Arbetsuppgifter

Som beredskapssamordnare leder och samordnar du Lunds kommuns krisberedskap på en övergripande strategisk nivå. Arbetet har sin grund i gällande lagkrav samt överenskommelserna mellan staten och kommunerna inom krisberedskap och civilt försvar.

Du kommer att arbeta aktivt med omvärldsbevakning och insamling av aktuell kunskap inom området, och hålla dig uppdaterad kring gällande lagstiftning.

I din roll ska du utveckla en medvetenhet och kunskap inom området i kommunen som helhet. Du kommer att arbeta med utredning, analys, planering och uppföljning inom området. Du kommer att ha i uppgift att utveckla styrdokument, processer och rutiner som säkerställer ändamålsenliga arbetssätt och den politiska viljeinriktningen inom området. Uppdragen genomförs i bred samverkan, både internt och med externa aktörer. Du kommer även att bereda beslutsunderlag till kommunstyrelsen.

Som beredskapssamordnare har du även i uppgift att upprätta kommunens risk- och sårbarhetsanalyser, utbilda och öva med kommunens personal och beslutsfattare inom området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom områden som statsvetenskap, juridik eller samhällsplanering på kandidatnivå, brand/riskingenjör eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är önskvärt att du har utbildning inom krisberedskap på akademisk nivå.

Arbetsuppgifterna kräver erfarenhet av arbete med krisberedskapsfrågor och civilt försvar, eller erfarenhet av kvalificerat utrednings- och uppföljningsarbete inom offentlig förvaltning.

Du ska ha arbetet som tjänsteman i beredskap eller ha likvärdig erfarenhet.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med krisberedskap i en kommun, då arbetet hos oss kräver god förståelse för det kommunala uppdraget.

För att lyckas i ditt arbete som beredskapssamordnare behöver du vara utvecklingsorienterad och ha en förmåga att driva frågor framåt både självständigt och i samverkan med andra. Du har ett intresse för och kunskap om samhällsfrågor i ett brett perspektiv och kan se helhet och sammanhang. Du har en god analytisk, strategisk och strukturerad förmåga och arbetar kvalitetsmedvetet. Eftersom att du i ditt arbete samverkar med många aktörer, både internt och externt, är det viktigt att du är lyhörd, är kommunikativ samt har god samarbetsförmåga. Du har förmågan att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Du känner dig bekväm med att hålla muntliga föredrag i både mindre och större sammanhang.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av praktiskt krisberedskapsarbete och kunskaper i de tekniska system som används inom detta område såsom Rakel, WIS etc.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper som präglas av förmågan att skapa goda relationer och förtroende, kreativitet och utvecklingsinriktning men också av att nå resultat.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-24

Referensnummer

KK 2019/22
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Håkan Nilsson
Title: Säkerhetschef
Telefon: 046-359 60 61

Kommunkontoret

Tillbaka till lista