Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

På Lerbäckskolan finns tre rektorer (F-3, 4-6, 7-9) och en biträdande rektor för Oskarsskolan som arbetar tillsammans i ett ledningsteam. Vi tror på ett delat ledarskap med olika ansvarsområden och ett gott stöd hos varandra. På Lerbäckskolan arbetar vi nära varandra i ett F-9 perspektiv för elevernas hela skoldag, samtidigt som var rektor har ansvaret för sin enhet.

Rektor åk 7-9, Lerbäckskolan

Arbetsuppgifter

Du ska leda den dagliga verksamheten och det pedagogiska utvecklingsarbetet. Dessutom har du som rektor ansvar för personal-, verksamhets-, arbetsmiljö- och ekonomi. Du kommer att ingå i utbildningsområdets ledningsteam där var och en tar ansvar för såväl sin egen del som för helheten. Där ges du möjlighet att bland annat bidra med att tillföra ett utvecklande perspektiv.

Du ska ansvara för att enheten arbetar utifrån styrdokumenten, följer upp, utvärderar och vidtar förbättringsåtgärder utifrån fattade beslut. Du kommer att få ta stor aktiv del i det både spännande och utmanande arbete som det innebär att driva kommunens gemensamma satsning inom bedömning för lärande (BFL), samt ges möjlighet att delta i andra former av ett förvaltningsgemensamt arbete.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha relevant pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet av arbete som skolledare, gärna med erfarenhet från år 7-9. Slutförd eller pågående rektorsutbildning är ett krav.

Vi söker dig som har engagemang, visioner och helhetsperspektiv, är tydlig i ditt ledarskap, har god kommunikativ förmåga, och trivs med att arbeta såväl självständigt som i team.

Som ledare ska du ha förmåga att entusiasmera personalen i de utvecklingsfrågor som drivs på skolan. Skolans elever har mycket goda resultat och vi söker dig som kan ta vid det pågående arbetet och bygga vidare mot en ständigt förbättrad läroplansuppfyllelse. Du skall ha en god förmåga att tillsammans med elevhälsopersonal arbeta med förebyggande elevhälsofrågor.

Du behöver ha goda kunskaper inom skoljuridik samt vara väl förtrogen med läroplansuppdraget och verksamheternas övriga styrdokument. Du bör även äga en förmåga att utifrån ekonomiskt givna ramar utforma en god lärmiljö.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-17

Referensnummer

BSF 241/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Bokelid
Title: Utbildningschef, område 4
Telefon: 046-359 7742

Facklig(a) företrädare

Namn: Rickard Severin
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 3941
Namn: Agneta Lindfors
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-359 6442

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista