Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

I norra Lund finns Stenröseskolan. Det är en grundsärskola med inriktning ämnesområden. Skolan vänder sig till elever med utvecklingsstörning och fysiska funktionsnedsättningar. Vi har 21 elever och är ungefär lika mycket personal. Vi är 5 klasser. Vi arbetar mycket utifrån mixade grupper mellan klasserna och temaövergripande. Efter skolan har vi fritids.

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem, grundsärskola inriktning träningsskola

Arbetsuppgifter

Har du erfarenhet av att arbeta med personer med olika funktionsvarianter? Brinner du för att varje elev utvecklas så långt som möjligt? Trivs du med att arbeta i arbetslag och skapa de bästa förutsättningarna för varje elev? Tycker du att kommunikation är spännande och har erfarenhet av AKK? Då ska du läsa vidare.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten på Stenröseskolan.m Som fritidspedagog har du din tillhörighet under skoldagen i en av klasserna. Klasserna arbetar mycket tillsammans och utgångspunkten är att vi är en skola. Du är elevens tolk i olika kommunikationssituationer och stöd i att utföra olika aktiviteter under dagen i skolan. Du hjälper även eleverna i olika omvårdnadssituationer och det förekommer en del lyft.

Arbetet på fritidshemmet innebär att planera och bedriva en pedagogisk verksamhet utifrån gällande styrdokument. I arbetet ingår att dokumentera, följa upp och utvärdera verksamheten gentemot gällande styrdokument.

Leda pedagogiska diskussioner kring fritidshemmets uppdrag samt handleda och fördela arbetsuppgifterna till elevassistenter i det dagliga pedagogiska arbetet.
Samarbeta med socialpedagog kring fritidshemmet och dess uppdrag.
Arbeta tillsammans med lärare och skapa en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevernas motivation och lust att lära.
Du bidrar aktivt till verksamhetsutveckling och har utgångspunkten att ingenting är omöjligt.

Kvalifikationer

Vi vill att du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshemmet alternativt högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog eller motsvarande. Har du dessutom behörighet i idrott ser vi det som meriterande och eller speciallärarexamen inriktning utvecklingsstörning.

Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning och omfattande funktionshinder med stort omvårdnadsbehov. Kunskap och erfarenhet av AKK (alternativ kompletterande kommunikation), gärna kommunikation på tidig utvecklingsnivå. Erfarenhet av sondmatning och att använda olika slags hjälpmedel såsom ståskal, ögonpeksdator, lift, etc.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, att du är självgående och kan tänka utanför ramarna och att du vill utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. Goda IT-kunskaper.

För att lyckas i rollen tror vi att du är trygg i din roll som lärare/fritidspedagog, är tydlig i din kommunikation och kan leda och stimulera eleverna i deras utveckling, utifrån deras förutsättningar.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-12
Sista datum: 2020-06-18

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-18

Referensnummer

BSF 237/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Terese Seger
Title: Rektor
Telefon: 046-359 7045

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista