Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Den östra delen av kommunen omfattar de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/Torna Hällestad och Södra Sandby/Revinge samt Naturskolan. Påskagängets skola i Dalby startade ht-18 och from ht-19 utökar verksamheten med två nya förskoleklasser per år. Klasserna byggs upp succuessivt för att när skolan är helt utbyggd vara en två parallellig F-6 skola. Vi är i ljus och trevliga lokaler med en fin utemiljö.

Vi söker nu förskollärare/fritidspedagog som vill vara med att utveckla förskoleklass och fritidsverksamheten på Påskagängets skola. Skolan har positiva och engagerade pedagoger och nu söker vi dig som är redo för en ny och rolig utmaning och vill vara med och bygga upp en ny skolenhet.

Förskollärare/fritidspedagog till Påskagängets skola

Arbetsuppgifter

Skolans pedagoger arbetar tematiskt och ämnesövergripande över läsåret. Lärande, trygghet och elevinflytande och glädje är viktigt för oss. Lärande, trygghet, elevinflytande och glädje är prioriterade områden. Medarbetarnas delaktighet, trivsel och hälsa är viktiga områden på skolan. Vi har vi bl.a. friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum och en rökfri arbetstid. Vi erbjuder även alla pedagoger kompetensutveckling i form av BFL (bedömning för lärande).

Som förskollärare/fritidspedagog arbetar du, utifrån din kompetens och erfarenhet med att planera och genomföra undervisning och aktiviteter under skol- och fritidstid. Du ser förskoleklassen som en brygga mellan förskola och skola och du ser fritidshemmet som ett komplement till skolan. Du arbetar aktivt med att utveckla och driva förskoleklassverksamheten i enlighet med gällande styrdokument tillsammans med ditt arbetslag.

Våra lärare och fritidspedagoger har ett gemensamt ansvar för att skapa lust att lära och delaktighet bland eleverna. Du och dina kollegor i arbetslaget ser tillsammans till att verksamheten är lustfylld, utmanande och kreativ, under skoltid såväl som på fritids. Digitala verktyg används i undervisningen och ni arbetar för att främja skolans digitala utveckling i det dagliga arbetet.

Förskollärare/fritidspedagoger i Lunds kommun kan erbjudas ett s k flygelavtal. Flygelavtalet är ett lokalt arbetstidsavtal som ger arbetstagarna en större möjlighet att påverka sin arbetstidsförläggning genom förtroendearbetstid. Inom den arbetsförlagda tiden finns utrymme för gemensam planering, dokumentation och uppföljning.

Kvällstjänstgöring kan förekomma i form av möten och kvällskonferenser vid ett par tillfällen per termin.

Kvalifikationer

Vi söker nu en förskollärare som vill vara med och bidra till att utveckla verksamheten på Påskagängets skola och fritidshem. Påskagängets skola har positiva och engagerade pedagoger och nu söker vi dig som söker en ny rolig utmaning och som vill vara med och bygga upp en ny skolenhet.

Som person är du lösningsfokuserad, kreativ och ansvarstagande. Du drivs av viljan att utveckla fritidsverksamheten och bidra så den ligger i framkant. Du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du trivs med att arbeta i arbetslag men förväntas även att kunna arbeta självständigt. Det är meriterande om du har legitimation i musik. Vi ser gärna att du även är intresserad av digitalteknik. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-10-20

Referensnummer

376/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Anni Lundborg
Title: rektor
Telefon: 046 3593525

Facklig(a) företrädare

Namn: Helene Vilhelmsson
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046 3596601

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista