Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

I Lunds kommun är ansvaret för utbildningsfrågor fördelade på två förvaltningar, barn- och skolförvaltningen och utbildningsförvaltningen.
Utbildningsförvaltningen arbetar med de frivilliga skolformerna gymnasieskola, vuxenutbildning och modersmålsverksamhet samt tillsynsansvaret med godkännande för enskilda huvudmän att bedriva förskola och fritidshem. På utbildningskansliet arbetar ca 35 personer med förvaltningsövergripande frågor såsom HR, ekonomi och utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Urval sker löpande, så dröj inte med din ansökanJurist

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett stimulerande och omväxlande arbete med juridiska utmaningar inom utbildningssektorn? Då kan du vara rätt person för oss! Tjänsten innebär i huvudsak att du kommer vara förvaltningens expert, rådgivare och handläggare i skoljuridiska frågor. I arbetet ingår också att vara delaktig i yttranden till Skolinspektionen och andra myndigheter. I uppdraget ingår även att bereda och föredra ärenden i utbildningsnämnden.
Du kommer att ha ett nära samarbete med barn- och skolförvaltningens juristfunktion samt ingå i kommunens juristnätverk. Du är organisatoriskt placerad på utbildningsförvaltningens kansli.
Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö med goda möjligheter till individuell utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen eller juris kandidatexamen och som har kvalificerad erfarenhet från skolans rättsområde.

Det är också meriterande om du tidigare har arbetat med konsultativt juridiskt arbete i offentlig förvaltning, t.ex. inom områdena kommunalrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning. Kompetens inom några av följande områden: förvaltningslag, kommunallag samt offentlighet- och sekretesslag ser vi som en plus.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med och vägleda andra, är självgående och strukturerad. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar och har gott juridiskt omdöme och hög personlig integritet. Du kan skapa relationer och nätverk både inom och utanför den egna organisationen. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan snabbt hitta den juridiska knäckfrågan. Rollen kräver att du har mycket god servicekänsla och ett gott bemötande. Det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom tjänsten innebär många kontakter både inom och utanför förvaltningen, behöver du kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor. Slutligen har du även en mycket god initiativförmåga och är utvecklings- och lösningsfokuserad.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-30

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-15

Referensnummer

19-127
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anna Röjås
Title: HR-chef
Telefon: 046-359 70 28

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter
Title: hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-35 50 00

Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista