Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna, vuxenutbildningen, och internationella grundskolan ISLK.
Ansvaret omfattar också modersmålsverksamheten samt tillsynsansvar för enskilda förskolor och fristående skolbarnomsorg.
Utbildningsförvaltningen har 1160 anställda och på utbildningskansliet arbetar 36 personer.


IKT-strateg

Arbetsuppgifter

Vill du bli vår nya IKT-strateg? Utbildningsförvaltningen söker nu en person som bl.a ska arbeta med molntjänster och systemförvaltning. Du kommer att ingå i vårt team som arbetar för att ständigt ge Lunds kommuns skolor bästa möjliga förutsättningar inom IKT. Just nu är vi inne i en förändringsprocess och vi kommer att bygga gruppen och systemfördelningen utifrån erfarenhet och intresse. Du kommer att få systemförvaltaransvar för något av våra system; Unikum/Vklass, G suite/O365, Inspera, PMO, Skola 24, Procapita BoU/Tieto education och Jamf. Du kommer också att ha ett tätt samarbete med IKT-pedagoger/samordnare och tekniker ute på våra skolområden inom både Utbildningsförvaltningen och Barn- och skolförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för tjänsten.
Vi vill att du har erfarenhet av molntjänster och av att utveckla samt förvalta pedagogiska och administrativa skolsystem. Vi ser det som meriterande om du tidigare arbetat på central nivå med IKT gentemot skolverksamhet t ex i olika projekt och/eller i förändringsprocesser. Vi söker dig som gillar att ta dig an nya utmaningar. Du är en person som har lätt för att samarbeta, du gillar att arbeta i team och är utvecklings- och lösningsfokuserad. Rollen kräver att du har god servicekänsla och ett gott bemötande. Eftersom tjänsten innebär många kontakter både inom och utanför förvaltningen, behöver du kunna kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-11-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-29

Referensnummer

19-134
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Stefan Norrestam
Title: Utbildningsdirektör
Telefon: 046-359 70 43

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningskansliet, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista