Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Vill du vara med och bidra till unga vuxnas självständighet?

18 till 24-enheten arbetar för att stödja de unga vuxna vi möter i riktning mot ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Inom enheten har vi samlat olika kompetenser med fokus på bland annat försörjningsstöd, arbetsmarknadsfrågor, utredning av övrigt bistånd samt öppenvårdsinsatser för målgruppen 18 till och med 24 år. Visionen är att socialtjänsten genom ett nära samarbete och helhetssyn skall samla de kompetenser som behövs utifrån den unga vuxnas behov och på så sätt erbjuda rätt stöd vid rätt tid. Vi söker två arbetsmarknadskonsulent med placering på ComUng.

Arbetsmarknadskonsulent

Arbetsuppgifter

- Som arbetsmarknadskonsulent ska du arbeta med unga vuxna som kommit till Sverige och som behöver stöd och vägledning att etablera sig på arbetsmarknaden.
- Utifrån motivations-, informations- och nätverksarbete är målet att den unge ska närma sig eller etablera sig på arbetsmarknaden.
- Du ska utifrån var den unge befinner sig, tillsammans med hen göra en plan för vägen till arbete. Du förväntas då t.ex. samarbeta med studie och yrkesvägledare inom skolan, anordna studiebesök på arbetsplatser, informationsträffar, mentorsskap etc.
- I huvudsak arbetar du på uppdrag från kollegorna i försörjningsstödsteamet.
- Du coachar och stöttar och följer upp att den unge genomför sin planering och vid behov samverkar du med fritidsledare, studie- och yrkesvägledare och arbetsförmedlare som alla har sin arbetsplats på ComUng.
- Du brinner för målgruppen och deras möjligheter att etablera sig eller återinträda på arbetsmarknaden.
- Du kan ha gruppverksamhet och ha öppen verksamhet på mötesplatsen.
- Ditt viktigaste verktyg är samtalet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen eller annan likvärdig beteendevetenskaplig utbildning. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med kommunala arbetsmarknadsinsatser och målgruppen unga vuxna. Vi vill dessutom att du har initiativförmåga, samarbetsförmåga samt intresse för utvecklingsarbete.

Tidsbegränsad anställning t o m 191231. Tillträde snarast.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-16

Referensnummer

SOC 19-01
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Jessica Keding
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 99 73

Namn: Pernilla Fors
Title: Sekreterare
Telefon: 046- 359 91 44

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

18 till 24 enheten

Tillbaka till lista