Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Legitimerad arbetsterapeut till verksamhetsområde Socialpsykiatri

Arbetsuppgifter

Det arbetsterapeutiska teamet är en del av sysselsättningsenheten under socialförvaltningen. Tillsammans med verksamhet för arbetsrehabilitering och daglig sysselsättning erbjuder vi stöd och insatser till personer med psykiska funktionsnedsättningar.
Det arbetsterapeutiska teamet består av fyra personer och söker en medarbetare som vill stötta upp och komplettera vårt arbete under en begränsad tid. Kanske är du nyexaminerad och vill skaffa dig dina första erfarenheter som arbetsterapeut eller så är du erfaren i din profession men vill prova något nytt under en kortare period.

Arbetsterapeuternas uppdrag är att erbjuda personer med psykiska funktionsnedsättningar arbetsterapeutiska interventioner som exempelvis stöd och struktur i vardagen för att möjliggöra daglig aktivitet för brukaren. Arbetsterapeuternas huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra funktionsbedömningar samt att prova ut och förskriva kognitiva hjälpmedel.

En viktig del av arbetet är att samverka med brukarens individuella nätverk samt bistå handläggare, boendestöd, särskilt boende och IPS -verksamheten med bedömningar inför olika stöd och behandlingsinsatser.

Alla insatser utgår från individens specifika behov och den enskilde ska aktivt uppmuntras att medverka kring utformningen av planerade insatser. De nivåanpassade insatserna grundas utifrån validitetssäkrade arbetsterapeutiska instrument och metoder.

Arbetet utförs enskilt med tillgång till stöd av teamet. Merparten av besöken görs i brukarens hem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut, gärna med tidigare erfarenhet av att ha arbetat med målgruppen men inget krav.

Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga med lyhördhet inför individuella behov hos brukaren.

Önskvärt att du har datorvana och eventuellt kunskap i dokumentationsprogrammet Procapita.

Visstidsanställning. Tillträde 190114 eller efter överenskommelse. Deltid 75-80%.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-12-07

Referensnummer

SOC 18-89
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Robert Ekholm
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 69 28

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Daglig verksamhet, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista