Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 400 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region.

Verksamhetsledare, Fritid Öster

Arbetsuppgifter

Arbetet som verksamhetsledare inom fritid bedrivs i enlighet med verksamhetsuppdraget för den öppna ungdomsverksamheten i Lund. Din roll innebär att du ingår som en del i arbetsgruppens dagliga arbete men att du utöver det också har ett uppdrag att tillsammans med enhetschef ägna del av din tid att planera, leda och följa upp gruppens arbete.

Det dagliga arbetet innebär i första hand att möta målgruppen, alla unga i åldern 12 - 25 år. Din uppgift är att bedriva arbetet, tillsammans med ungdomarna, och sträva efter så hög delaktighet och så stort inflytande för de unga som möjligt. Det gör du bland annat genom att:
- arbeta för att främja ungas intressen och drivkrafter för att där igenom skapa forum för informellt lärande.
- stödja ungas egen organisering genom coachning och rådgivning.
- samverka med övriga delar av kommunen samt civilsamhället.

I rollen som verksamhetsledare har du också ansvar för det operativa löpande arbetet för arbetsgruppen. Bland annat innebär det att planera och utveckla det dagliga arbetet, schemalägga personalen, hantera frånvaro, introducera nyanställda, planera och följa upp tilldelad budget, meddela enhetschef vid signaler om ohälsa i arbetsgruppen, vara del av skyddsronder och brandskyddsarbete.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning till fritidsledare alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Du har erfarenhet av arbete med unga motsvarande minst ca 6 månader

Vi ser att du har erfarenheter av att planera, utveckla och leda andra.

Du kan sätta klart definierade mål, planera aktiviteter och projekt i god tid och du tar möjliga förändringar i beaktande. Du utnyttjar tiden effektivt genom att identifiera och organisera resurser som behövs för att utföra uppgifter.

Du har förmågan att peka ut riktningen åt andra och föregår som ett gott exempel med att sätta lämpliga normer för beteende. Du delegerar arbete på ett korrekt och rättvist sätt och kan motivera andra.

Du kan skriva klart, tydligt och korrekt och om så krävs också övertygande på ett engagerande och uttrycksfullt sätt. Du undviker onödigt användande av jargong och komplicerat språk men formulerar dig ändå välstrukturerat och logiskt. Du kan strukturera information för att tillgodose behoven och förståelsen hos den tilltänkta mottagaren.

Vi tycker att det är viktigt att skapa goda relationer till unga och personal genom att bygga nätverk inom och utanför organisationen. Du har ett positivt förhållningssätt gentemot andra men klarar också att hantera konflikter.

Det är meriterande om du har körkort med B-behörighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-30

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-01

Referensnummer

KF 190722
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Görel Hansson
Title: Enhetschef
Telefon: 046 - 3599610

Facklig(a) företrädare

Namn: Kommunal: lund.skane@kommunal.se
Namn: Vision: vision.lund@lund.se

Enhet Fritid Öster, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista