Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Systemförvaltare klient, som vill göra världen lite bättre

Arbetsuppgifter

Brinner du för systemförvaltning och har en önskan om att jobba med att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu en systemförvaltare för klientområdet, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

IT-avdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, service och support samt ansvarar för ITinfrastrukturen. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter. På IT-avdelningen arbetar idag cirka 55 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Som systemförvaltare klient får du en bred och spännande roll. Du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i vidareutveckling med fokus på säkerhet och tillgänglighet. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande. Du kommer att arbeta taktiskt, operativt, med design och utveckling av nya lösningar samt förvaltning och förbättring av system i produktion.

Exempel på arbetsuppgifter kan vara:
• Utveckling och framtagning av policys, riktlinjer och dokumentation
• Driva implementering av beslutade handlingsplaner inom klienthantering och applikationshantering
• Stötta utvecklingsprojekt där nya system införs eller där befintliga system ska förändras
• Driva kvalitetsarbete inom ditt område för att ständigt förbättra och säkerställa vår leverans till kunderna.
• Tillsammans med drifttekniker planera och realisera de tekniska aktiviteterna inom området.
• Kvalitetssäkra hela supportkedjan från kund till leverantör
• Design av programdistribution med hjälp av SCCM och Citrix

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning och det är meriterande med arbetslivserfarenhet inom IT-drift. Vi tror att du är en specialist inom deployment och har erfarenhet från att arbeta med klient och serverhantering, med verktyg som SCCM för distribution och managering av klienter och servrar.

För att lyckas i rollen trivs du med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål. Du har ett strukturerat arbetssätt och kan leda utvecklingsprojekt som involverar flera teammedlemmar.

I upphandlingar som berör klient och applikationshantering kommer du att bistå med din tekniska sakkunnighet. Du är den som kan ställa rätt krav i rätt sammanhang och förstå avvägningen mellan verksamhetens behov, säkerhet och ekonomi.

Det är meriterande om du har kompetens inom:

• Erfarenhet av att arbeta i större Citrix-miljöer
• Erfarenhet av att arbeta i större Microsoft SCCM-miljöer
• Microsoft Windows Server och Windows 7/10
• Kunskaper inom Powershell
• Kunskap inom Activedirectory och Group Policy
• Arbetet med applikationspaketering MSI, App-V och via Citrix
• Förmåga att felsöka och optimera befintliga system
• Ha arbetat med drift och förvaltning av större verksamheter

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Referensnummer

KK 2018/39
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Nordström, enhetschef
Telefon: 046-359 47 46

IT-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista