Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Byskolan F-6 är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Skolan har ungefär 330 elever varav cirka 200 av dessa är inskrivna i fritidshemsverksamheten.
Byskolan är en skola med välutbildade och erfarna pedagoger. Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet.

Vår skola har med glädje erhållit utmärkelserna ”Grön Flagg” och ”Skola för hållbar utveckling”. Vi är också mycket stolta över vårt Matematik dit eleverna kan gå för att uppleva matematikens många aspekter på ett laborativt sätt. Skolmåltiderna tillagas i skolans eget KRAV-certifierade kök, där råvarorna till 100 % är ekologiska och närproducerade.

Besök gärna https://sites.google.com/a/skola.lund.se/byskolan/ eller www.lund.se/byskolan. Vi finns även på Facebook.

Skolpsykolog, Byskolan

Arbetsuppgifter

Som skolpsykolog hos oss arbetar du med elever i behov av särskilt stöd, både självständigt och i samarbete med härliga kollegor i skolans elevhälsoteam. Du har individuella samtal med barn och med deras föräldrar, genomför psykologbedömningar och utredningar vid behov samt bistår med handledning och utbildningsinsatser bland personal.

Din kompetens är värdefull i utvecklingen av det pedagogiska arbetet i skolan, då du ger ett psykologiskt perspektiv vid val av arbetsformer och arbetssätt. Tillsammans med övriga medlemmar i elevhälsoteamet arbetar du strategiskt med att utveckla det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan.

Tjänstens omfattning är på 20 % och arbetet är förlagt till torsdagar varje vecka, 8 timmar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med minst 3 års erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i skolan. För att kunna arbeta självständigt ska du ha erfarenhet av utredningar, konsultativ verksamhet och handledning av personal. Arbetet innebär kontakter och samarbete med såväl kollegor inom organisationen som med representanter för olika myndigheter, vilket ställer krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har ett stort engagemang för elever i behov av särskilt stöd vilket yttrar sig i ett positivt förhållningssätt i relation med målgruppen, med ett tydligt fokus på att undanröja hinder i deras lärande.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-29

Referensnummer

BSF 371/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Bokelid
Title: Utbildningschef, område 4
Telefon: 046-359 7742

Namn: Susanne Berndtros
Title: Rektor Byskolan F-6
Telefon: 046-359 76

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista