Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 119 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Barn- och skolförvaltning Lund ansvarar för förskole- och grundskoleverksamhet i Lunds kommun. Den östra delen av kommunen omfattar de geografiska områdena Veberöd, Genarp, Dalby/Torna Hällestad och Södra Sandby/Revinge samt Naturskolan.

Påskagängets skola i Dalby startade ht-18 och kommer till hösten 2019 att utöka sin verksamhet med två nya förskoleklasser. Vi söker fyra fritidspedagoger som vill vara med och bidra till att utveckla verksamheten på Påskagängets skola och fritids. Påskagängets skola har positiva och engagerade pedagoger och lärare och nu söker vi dig som söker en ny rolig utmaning och som vill vara med och bygga upp en ny skolenhet.

Skolans pedagoger arbetar med inspiration av bifrostpedagogiken, vilket innebär att vi arbetar tematiskt och ämnesintegrerat över läsåret. Medarbetarnas delaktighet, hälsa och trivsel är viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum. Vi erbjuder även alla pedagoger kompetensutveckling i form av BFL (bedömning för lärande).

Lärare i fritidshem/fritidspedagoger till Påskagängets skola

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog arbetar du, utifrån din kompetens och erfarenhet, med att planera och genomföra undervisning och aktiviteter under skol- och fritidstid. Du ser fritids som ett tydligt komplement till skolan och arbetar aktivt med att utveckla och driva fritidshemsverksamheten i enlighet med gällande styrdokument. I uppdraget ingår också att utvärdera de olika moment som eleverna ska arbeta med.

Våra lärare och fritidspedagoger har ett gemensamt ansvar för att skapa lust att lära och delaktighet bland eleverna. Du och dina kollegor i arbetslaget ser tillsammans till att verksamheten är utmanande och kreativ, under skoltid såväl som på fritids. Digitala verktyg används i undervisningen och ni arbetar för att främja skolans digitala utveckling i det dagliga arbetet.

Fritidspedagoger i Lunds kommun kan välja att anställas på s k flygelavtal. Flygelavtalet är ett lokalt arbetstidsavtal som ger arbetstagarna en större möjlighet att påverka sin arbetstidsförläggning genom förtroendearbetstid. Inom den arbetsförlagda tiden finns utrymme för gemensam planering, dokumentation och uppföljning.

Kvällstjänstgöring kan förekomma i form av möten och kvällskonferenser ett par tillfällen per termin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig fritidspedagog, alternativt har lärarexamen för fritidspedagogisk verksamhet. Du har en helhetssyn på verksamheten och det är meriterande om du även har ett par års erfarenhet av yrket samt legitimation i något praktisk-estetiskt ämne. Har du erfarenhet av musikundervisning eller är intresserad av musik/instrument är det en bonus.

Som person är du kreativ, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Du drivs av viljan att utveckla skolan och fritidshemsverksamheten och vill själv kunna bidra till att den ligger i framkant. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att skapa relationer med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du är intresserad av att arbeta tematiskt och trivs med att arbeta i arbetslag men förväntas också kunna arbeta självständigt.

Då skolan använder sig av digitala verktyg ser vi gärna att du har goda IT-kunskaper. Vi strävar efter att ha en så jämn könsfördelning bland personalen. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Vi tillämpar löpande urval och ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Antal tjänster

4

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-24

Referensnummer

D 3/19
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anni Lundborg
Title: Rektor
Telefon: 046-359 3525

Namn: Erika Åkesson
Title: Skolsekreterare
Telefon: 046-359 7903

Team Dalby, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista