Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 3 000 medarbetare som varje dag jobbar för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Vi ansvarar bland annat för särskilda boenden för äldre, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.

Nu söker vi en praktikant med fokus på webbkommunikation till förvaltningens HR- och kommunikationsenhet. I kommunikationsteamet jobbar fyra kommunikatörer som på olika sätt stöttar förvaltningen med kommunikation med medarbetare och medborgare. Nu söker vi en praktikant som kan hjälpa oss att utveckla information på vår hemsida lund.se.

Praktikant inom webbkommunikation

Arbetsuppgifter

Söker du praktik för vårterminen 2020? Pluggar du kommunikation i någon form och är intresserad av webbkommunikation? Då kanske du vill praktisera hos oss på vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun.

Just nu förbättrar vi på vård- och omsorgsförvaltningen all vår information på webben med våra medborgare i fokus. Det ska vara lätt att ta reda på vilket stöd vi kan ge och hur man gör för att ansöka eller ta del av det vi erbjuder. Nu vill vi ha din hjälp med att driva projektet vidare och utveckla innehållet på vår webb.

Du kommer att skriva om befintliga texter, ta fram nytt innehåll och se till att det är målgruppsanpassat och lättläst. Tillsammans med din handledare arbetar du enligt en tidigare uppsatt projektplan och samarbetar med referensgrupper som har expertkunskap i olika ämnen.

Som stöd och bollplank har du förvaltningens fyra kommunikatörer, varav en handleder dig genom uppdraget. Du blir en del av ett kompetent team som har roligt på jobbet och som ser fram emot att utveckla informationen till våra medborgare tillsammans med dig!

Kvalifikationer

Du studerar webbkommunikation, medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation eller annan relevant utbildning inom kommunikationsområdet.

Vi tror att du har ett stort intresse för digital kommunikation och tycker det är roligt att jobba i projekt. För att lyckas i uppdraget behöver du trivas med att ha ett helhetsgrepp och ha förmåga att planera ditt arbete och driva projektet framåt.

Du är en vass skribent och är duktig på att målgruppsanpassa texter. Vi ser gärna att du också har kunskap om att skriva för webben.

Är du en social person som har lätt för att ta kontakt och samarbeta med andra kommer det att hjälpa dig i uppdraget.

Har du erfarenhet av webbpubliceringsprogram är det meriterande. Vi använder Episerver.


Kontakta oss gärna om du har några frågor. Vi tillämpar löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-15

Referensnummer

VoO 327/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Juni Karlsson
Title: Kommunikatör
Telefon: 046-359 62 03

Namn: Johanna Bredmar
Title: HR-chef
Telefon: 046-359 82 42

Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista