Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Karaktärsämneslärare för Handels- och Administrationsprogrammet

Arbetsuppgifter

Vi letar nu efter en ny lärare till vårt attraktiva Handels- och administrationsprogram. Hos oss får du möjlighet att träffa blivande handlare i alla dess former och arbeta med deras utbildning under deras tre år i skolan. Arbetet består av att planera, strukturera och genomföra undervisning inom handels-ämnen samt att handleda elever och dokumentera deras studieresultat. Du kommer få gott stöd av ett välfungerande lärarlag och en mentor.

Till ditt stöd kommer du ha ett entusiastiskt arbetslag, ett engagerat elevhälsoteam och dessutom fantastiska elever.

Kvalifikationer

Förutom en yrkestid inom handel- och administrationsbranscherna så ser vi gärna att du har lärarerfarenhet och helst lärarlegitimation. Som gymnasielärare på Gymnasieskolan Vipan ansvarar du för planering, genomförande och bedömning av elevernas arbete. En bred erfarenhet från kurser på Handelsprogrammet är självklart meriterande, men särskilt näthandel och företagsekonomi är viktiga. Branscherfarenhet från näthandel är meriterande. Erfarenhet från systematiskt APL-arbete är meriterande. Vi ser gärna att du som lärare har god kontakt med branschen då vi strävar mot gott samarbete med arbetslivet.

Du är drivande, engagerad och har goda relationer med både kollegor och elever. Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet där vi ser att du är bekväm i din roll som lärare och har ett förhållningssätt där allt är möjligt. Som person är du initiativrik och målinriktad samt har lätt för att engagera och motivera ungdomar och vuxna. Du kommer att ha en mentor i arbetslaget som kan både hjälpa dig med översyn av planering samt rutinerna på vår skola.

B-körkort är en merit.

Vi välkomnar alltid nya medarbetare varmt!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-10

Referensnummer

19-155
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Martin Borg
Title: Biträdande rektor

Facklig(a) företrädare

Namn: Elisabeth Lindskough
Title: LR
Telefon: 046-359 77 74
Namn: Anna Gudelj
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-35 80 54

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista