Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen är vi ungefär 3000 medarbetare som arbetar för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning, ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. I vårt arbete utgår vi från vår värdegrund där individens behov står i centrum!

Är du en skicklig och kommunikativ ekonom? Vill du ta dig an ett spännande uppdrag som ledare i en framtidsorienterad förvaltning med budget i balans? Vill du bli chef för en välfungerande enhet med kompetenta och självgående medarbetare? Vill du bli del av en ledningsgrupp där dina kolleger har hög kompetens och fokus på nämndens uppdrag? Vi söker dig som vill ta dig an uppdraget med ditt fulla engagemang och ett framgångsrikt ledarskap med förmåga att leda i förändring.

Ekonomichef

Arbetsuppgifter

Vård- och omsorgsförvaltningen har en budgetomslutning om cirka 2 miljarder. Vi har en helhetssyn där budget kopplas till ledning, styrning och mål som en grund för framgångsrika verksamheter utifrån medborgarnas bästa.

Som ekonomichef har du det övergripande ansvaret för förvaltningens ekonomifrågor med årsredovisning, bokslut, finansiering samt ekonomiska analyser och rapporter till bland annat kommunstyrelse och kommunledning. Du initierar, håller samman och slutför hela budgetprocessen samt säkerställer att det görs uppföljningar och föreslår proaktivt förbättringar i det ekonomiska arbetet.

Du leder en enhet med åtta medarbetare som arbetar med att stödja förvaltningens verksamheter inom ekonomi samt lokalförsörjning och IT. Du ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du i nära dialog med kollegorna i ledningsgruppen har fokus på helheten så att vi kan erbjuda verksamheter av högsta klass till våra medborgare.

Gentemot politikerna i vård- och omsorgsnämnden är du föredragande i frågor rörande ekonomi och lokalförsörjning. Då du arbetar i nära dialog med vård- och omsorgsnämndens politiker, kommunledningen och det kommunövergripande ekonomirådet, har ditt engagemang och kompetens inverkan på hela Lunds kommun.

Vad kan vi erbjuda?
Som ekonomichef hos oss får du möjligheten att påverka framtidens vård och omsorg på riktigt. Lunds kommun står inför utmaningar med den demografiska utvecklingen där strategin är att möta upp med välfärdsteknik, förebyggande arbete, rehabilitering och i samverkan med civilsamhället. Som ekonomichef har du en central roll i detta arbete.

Hos oss möts du av en välskött förvaltning med ekonomi i balans. Du kommer till en framtidsorienterad förvaltning och en välfungerande enhet med kompetenta och självgående medarbetare inom ekonomi, lokalförsörjning och IT.

Vi kan erbjuda en arbetsplats med närhet till Lund C och bra pendlingsmöjligheter samt medarbetare, kollegor och stödfunktioner som ser det som naturligt att jobba över gränserna för att leverera bästa möjliga resultat.

Då tidigare medarbetare går i pension under våren 2020 kommer det ges tillfälle till en gedigen överlämning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ta dig an uppdraget som ekonomichef med ditt fulla engagemang. Du har ett tydligt och framgångsrikt ledarskap med förmåga att leda i förändring.

För att lyckas i uppdraget är du en kommunikativ och målstyrd ledare som vill utveckla och förbättra enhetens processer med ett tydligt verksamhetsfokus. Du motiveras av att få dina medarbetare att växa och tar tillvara på enhetens kompetens. Du är en kreativ och lösningsorienterad ekonomichef som arbetar för hitta alternativa lösningar på utmaningar som vi som förvaltning kan ställas inför.

Du förväntas ha ett genuint intresse för människor samt förmåga att skapa, utveckla och bevara förtroendefulla relationer. Din kommunikativa förmåga och styrka i att formulera viktiga budskap tydligt och pedagogiskt kommer väl till pass både i ditt ledarskap och i relation till dina kontaktytor.

Din bakgrund innefattar flerårig erfarenhet av en ledande roll i en ekonomifunktion inom offentlig verksamhet. Du är en skicklig och erfaren ekonom som arbetar med fokus på att göra verksamheternas och politikens ambitioner möjliga. Du kan uppvisa dokumenterat goda resultat inom området ekonomi- och målstyrning utifrån ett verksamhetsfokus.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-15

Referensnummer

VoO 238/2019
Vi tillämpar löpande urval, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Transearch International. Vill du ha kompletterande information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Wennergren, +46 707 244 856, cecilia.wennergren@transearch.se. Parallellt med annonseringen genomförs executive search. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Cecilia Wennergren
Title: Rekryteringskonsult Transearch International
Telefon: +46 707 244 856

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77
Namn: Gregorio Macario
Title: SSR
Telefon: 046-359 81 78

Extern rekryterare

Tillbaka till lista