Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

I norra Lund finns Stenröseskolan. Det är en grundsärskola med inriktning ämnesområden. Skolan vänder sig till elever med utvecklingsstörning och omfattande fysisk funktionsnedsättning. Skolan har 21 elever fördelade på 5 klasser. Vi arbetar mycket utifrån tvärgrupper mellan klasserna och temaövergripande. Efter skolan har vi fritids i samma lokaler.

Lärare/förskollärare/specialpedagog/speciallärare inriktning träningsskola

Arbetsuppgifter

Då en av våra medarbetare ska gå vidare till nya utmaningar så söker vi en speciallärare inriktning utvecklingsstörning alternativt en förskolelärare/lärare med stor kunskap kring elever med särskilda behov och ett stort intresse för att lära sig mer.

Vi söker dig som trivs att arbeta tillsammans med andra och tycker det är en självklarhet att arbeta som ett team. Du drivs av att planera, leda och lära tillsammans med andra pedagoger och elevassistenter. Du har det pedagogiska ansvaret i en klass, men har även pedagogiskt ansvar i olika tvärgrupper/temagrupper som finns på skolan. Klasserna arbetar mycket tillsammans och utgångspunkten är att vi är en skola och alla elever är allas ansvar.

I klassen är det du som planerar och leder det dagliga arbetet, du handleder elevassistenter, socialpedagog och eventuella personliga assistenter som kan finnas för specifika elever.
I Lund har man sedan 2013 satsat kommunövergripande på Bedömning för lärande och vi förutsätter att du som söker är intresserad av att arbeta med och utveckla arbetet med BFL på skolan tillsammans med övriga kollegor.

Vi arbetar mycket med AKK, både på en tidig utvecklingsnivå med naturliga signaler men även TAKK och GAKK. Det är viktigt att du känner dig välförtrogen med alternativ kommunikation eller har en stor vilja och nyfikenhet att lära dig. Vi arbetar även med olika digitala lärresurser (ex Ipad, Flexiboard, olika styrsätt) och du behöver känna dig bekväm och förtrogen med dessa och att kunna förmedla denna kunskap till elever samt övrig personal.

Eleverna på skolan har ett omfattande fysiskt funktionshinder som ställer stora krav på att kunna se lärande och omsorg som en helhet som går hand i hand.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare eller lärare, gärna med utbildning som specialpedagog/speciallärare med inriktning utvecklingsstörning. Vi vill att du har kunskap och erfarenhet av elever med utvecklingsstörning och fysiska funktionsnedsättningar. Vi vill att du har kunskap om/eller erfarenhet av AKK (Alternativ och kompletterande kommunikation), gärna riktad mot tidig naturlig kommunikation/signaler. I Lund är Bedömning för lärande ett av ledorden och vi ser gärna att du känner dig trygg med att använda och konkretisera Dylan Williams fem nyckelstrategier i det dagliga arbetet.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, intresse för skolutveckling och att arbeta som ett team. Det krävs även goda digitaliseringskunskaper och det är ett plus om du är van vid att arbeta i Unikum, skola 24 och Google skola. Du är självgående och kan tänka utanför ramarna och vill hela tiden utvecklas tillsammans med dina kollegor. Tillsammans skapar ni en kreativ lärmiljö som fokuserar på elevens motivation och lust att lära.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-01-07

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-11

Referensnummer

BSF 456/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Terese Seger
Title: Rektor
Telefon: 046-3597045

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga representanter nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista