Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar ungefär 2 900 medarbetare. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen är en samlad enhet som handlägger, utreder och beslutar om insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Till Myndighetsfunktionen hör också boendesamordning, systemförvaltare, avgiftsadministratörer och handläggare av bostadsanpassningsbidrag. Vi arbetar med att utreda behov, sätta individuella mål, besluta om insatser och med att följa upp våra beslut.

Myndighetsfunktionen består av ett sextiotal medarbetare som sitter i trivsamma lokaler vid Lunds centralstation. Vi har egna hälsoinspiratörer och har fått utmärkelse som hälsofrämjande arbetsplats steg 2. Som anställd hos oss har du tillgång till olika förmåner såsom friskvårdsbidrag. Du kan läsa mer om våra förmåner på www.lund.se/formaner.

Biståndshandläggare, vikariat

Arbetsuppgifter

Är du utbildad socionom, tycker om att arbeta med människor och har ansvarskänsla? Då kanske du är den vi söker!

Som biståndshandläggare på Myndighetsfunktionen för äldre personer och personer med funktionsnedsättning arbetar du med att säkerställa rättsäkerheten och delaktigheten enligt utredningsmetoden IBIC (Individens behov i centrum). Som handläggare ansvarar du för att utreda och bedöma behov, besluta och följa upp insatser enligt Socialtjänstlagen. Ditt uppdrag innebär också uppföljning av och kvalitetssäkring i det enskilda ärendet och ansvara för uppsökande verksamhet för målgruppen.

Samarbete och samordning är en stor del av arbetet och att kunna samverka med andra yrkeskategorier. Du medverkar i metodutveckling, utveckling av rutiner och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Du tycker om hög takt och att träffa nya brukare varje dag. Att arbeta för hög kvalité med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat är en viktig del av uppdraget och något som vi tror motiverar dig.

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling. För att du ska känna dig trygg i rollen som biståndshandläggare hos oss får du tillgång till en mentor som stöd i ditt nya arbete.

Kvalifikationer

Krav är att du har socionom- eller social omsorgsexamen enligt tidigare gällande studieordning med goda kunskaper i tillämpning av gällande lagstiftning samt önskvärt med erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen.

Som person har du lätt för att samarbeta med andra och skapa goda arbetsrelationer. Du tar dig an uppgifter på ett initiativrikt och självgående sätt. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Vi förväntar oss att du har god organisationsförmåga, kunskaper i administration och dokumentation. Du har social kompetens, empatisk förmåga och är lyhörd i kontakten med sökande. Det är viktigt att du arbetar med individens behov i centrum.

Vi använder oss av dokumentationssystemen ProCapita och LifeCare och ser gärna att du har erfarenhet av dessa system.

B-körkort krävs.


Varmt välkommen med din ansökan!


Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-02-03

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-15

Referensnummer

VoO 297/2019
I denna rekrytering tillämpas löpande urval, så inkom gärna med din ansökan så snart som möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sara-Maria Karlström
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 83 64

Namn: Lena Nordeng
Title: Biståndshandläggare
Telefon: 046-359 83 32

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77
Namn: Gregorio Macario
Title: SSR
Telefon: 046-359 81 78

MYNDIGHETSFUNKTIONEN, VOO

Tillbaka till lista