Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Företagssköterska

Arbetsuppgifter

I rollen som Företagssköterska är du en nyckelperson gentemot ett antal kunder som du har ett nära samarbete med och fungerar som en resurs i hälso- och arbetsmiljöfrågor till chefer och anställda i våra kundföretag. Vi sätter personalens hälsa och människan i centrum. Du kommer samarbeta med bland annat företagsläkare, företagssköterskor, beteendevetare, arbetsmiljöingenjör och ergonomer/fysioterapeuter. Tillsammans med teamet och kunderna planerar, genomför och ansvarar du för förebyggande insatser för bevarad arbetshälsa.

Exempel på arbetsuppgifter är:

• Hälsoundersökningar, kartläggningar, hälsosamtal
• Telefonrådgivning
• Lagstadgade medicinska kontroller
• Förebyggande arbetsmiljöarbete
• Arbetsmiljökartläggningar
• Samtalsstöd
• Arbetsrelaterad hälsovård
• Arbetslivsinriktad rehabilitering
• Utbildningsinsatser tex HLR och Första hjälpen i arbetslivet

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom företagshälsa. Erfarenhet från arbete på företagshälsa är meriterande.

Du har ett engagemang och förmåga att självständigt driva, planera och genomföra ditt arbete, med ett brinnande intresse för människor i arbetslivet, en helhetssyn och vill gärna arbeta på ett förebyggande och promotivt sätt. Arbetsuppgifterna är skiftande och ställer stora krav både på förmågan till självständigt arbete och på samarbete i team med övriga professioner inom företagshälsan. Vi ser också att du har ett affärsmässigt och konsultativt förhållningssätt samt social kompetens. Detta ställer också krav på noggrannhet, vetenskapligt förhållningsätt och professionellt ansvar. Du har C-körkort och goda IT-kunskaper. Du har god kommunikativ förmåga och goda kunskaper i svenska språket och god administrativ förmåga.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet. Vår kultur och arbetsgemenskap kännetecknas av innovation, helhetssyn och en stark vilja av att åstadkomma goda resultat tillsammans.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-15

Referensnummer

KK 2018/44
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Susanne Pennsäter
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-359 51 36

Namn: Alexandra Papadopoulou
Title: Företagsläkare
Telefon: 046-359 53 78

Namn: Annika Berndtsson
Title: Företagssköterska
Telefon: 046-359 53 73

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-35 50 00

Företagshälsovården, Kommunkontoret

Tillbaka till lista