Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Biträdande rektor

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor är ditt huvudsakliga uppdrag att tillsammans med lärarna leda arbetet för bättre lärande och högre kunskapsresultat på Handels och administrations och El och energi programmen. I uppdraget ligger ansvar för att driva och utveckla områdets utbildningar och att säkerställa att utbildningarna håller en hög nivå i förhållande till nationella styrdokument och i förhållande till andra skolor nationellt.

Som biträdande rektor är du direkt underställd rektor för Vipan och har verksamhetsansvar med budget, elev- och personalansvar. Tillsammans med övriga biträdande rektorer och rektor samt administrativ chef bildar du skolans ledningsgrupp. Som del av ledningsgruppen delar du också ansvaret för hela Vipans utveckling där du driver en eller flera skolövergripande processer, som till exempel marknadsföring, IT-utveckling eller andra skolövergripande projekt.

Området HA EE består av ca 240 elever, och ca 30 medarbetare.

I ditt arbete finns det också tillgång till stödfunktioner i form av ekonomi, HR och verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleexamen och som är väl insatt i skolans verksamhet.
Det är önskvärt med erfarenhet av skolledaruppdrag som innefattar verksamhets-, budget-, elev- och personalansvar. Vi vill även att du har kännedom om aktuell forskning inom skolområdet och en teoretisk grundsyn för organisationsutveckling och/eller ledarskap. Det är också som meriterande att ha bedrivit utvecklingsarbete inom t ex pedagogik, metodik, lärmiljöer eller arbetsmiljö. Vi ser gärna att du har ledarskapsutbildning och/eller rektorsutbildning.

För att trivas och lyckas i uppdraget som biträdande rektor krävs det att du har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa relationer och förtroende bland medarbetare och kollegor. Vi tror också att du har en god kommunikativ förmåga som gör att du skapar intresse, delaktighet och engagemang bland dina medarbetare. Du är en tydlig pedagogisk ledare som driver skolutveckling utifrån uppställda mål, är positiv och ser möjligheter. Som ledare i Lunds kommun har du en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande, varierande och spännande arbete i en dynamisk miljö med goda möjligheter till individuell utveckling.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-24

Referensnummer

19-009
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Rektor Johan Aspelin
Telefon: 046-359 76 68 eller genom exp 046-359 78 60

Facklig(a) företrädare

Namn: Hänvisning genom kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista