Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Centralt beläget i den expanderande Öresundsregionen ligger Lund. Lund har alltid varit innovatörernas och nytänkarnas stad. Med det största och ledande universitetet i Öresundsområdet, forskningsbyn Ideon och ett aktivt kulturliv är Lund en tyngdpunkt i regionen. Inom verksamheterna pågår ständigt spännande utvecklingsprojekt. Lunds kommun är den största arbetsgivaren med drygt 9 000 medarbetare.

Folkbiblioteken i Lund har en omfattande verksamhet med Stadsbibliotek samt nio stadsdelsbibliotek, en biblioteksbuss och skolbibliotekscentral. 1 januari 2018 gick biblioteken in i en ny organisation som tar sin utgångspunkt i Lunds kommuns nya biblioteksplan. Organisationen utgår från i vilket gränssnitt vi möter våra användare: det fysiska, digitala eller rörliga biblioteket och består av fyra enheter: Stadsdelsbiblioteken, Stadsbiblioteket, Digitala/rörliga biblioteket och Gemensamma resurser.

Vi söker en vikarierande bibliotekarie med inriktning mot barn och unga

Arbetsuppgifter

Uppdraget för enhet Stadsdelsbiblioteken handlar om att utveckla och driva biblioteksverksamheten vid stadsdelsbiblioteken, genom att exempelvis arbeta för att göra stadsdelsbiblioteken till aktiva och synliga mötesplatser för bildning, demokrati, litteratur och kultur. Medskapande och dialog med våra användare är prioriterade utvecklingsområden. I uppdraget ingår att aktivt arbeta för att etablera och utveckla goda relationer med användare och andra aktörer i lokalsamhället. Barn och unga är en prioriterad målgrupp och som bibliotekarie arbetar du i samverkan med BVC, förskolor, skolor, ungdomsgrupper och i nätverk tillsammans med andra barnbibliotekarier i Lund.

Veberöds bibliotek ligger centralt placerat i byn och är mer öppet sedan 2009. Biblioteket är ett integrerat folk- och skolbibliotek vilket innebär att verksamheten bedrivs i samarbete med skolan.
För vikariatet är det viktigt att du har ett starkt intresse för att skapa kreativa och angelägna program för, med och av barn och unga. I den dagliga bemanningen möter du alla åldrar och målgrupper.
Du arbetar i team och arbetet leds av en platsansvarig verksamhetsledare. I din publika tid ingår även arbete i receptions-/informationsdisk. Kvällar och helger ingår i ditt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
- har examen i biblioteks- och informationsvetenskap (alternativt påbörjad utbildning)
- tycker det är roligt och viktigt att arbeta med barn och unga
- har en stark känsla för service och bemötande
- är ansvarstagande, positiv, flexibel, utåtriktad och kan lita på din egen förmåga
- är intresserad av program och evenemang
- kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra
- har förmåga att bygga nätverk

Skicka gärna din ansökan redan idag då urval och intervjuer sker löpande

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-13

Referensnummer

KF 181221
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karin Runevad
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 6124

Folkbiblioteken Lund

Tillbaka till lista