Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Lundafastigheter har nyligen startats en Bostadsavdelning. Där samlas bostadsverksamhet i kommunen. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställning från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är ansvariga att under en period ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till permanent bostad.

Bostadssamordnare

Arbetsuppgifter

Som bostadssamordnare kommer du arbeta med mottagande och introduktion av hyresgäster från målgruppen nyanlända respektive personer med olika sociala bostadsbehov. Du ansvarar för din grupp hyresgäster och följer kontinuerligt upp uthyrningen utifrån hyresgästens boendeplan. Tillsammans med dina kollegor stämmer ni av bostadsbehovet och fördelar lediga bostäder. Utöver detta kommer du att ha mycket kontakt med beställande förvaltning inom kommunen. Du har också ett nära samarbete med övriga funktioner inom avdelningen i förvaltnings- och uthyrningsfrågor.
Då verksamheten är relativt nystartad ingår i arbetet att utveckla och upprätta beskrivning för ett stort antal arbetsuppgifter och rutiner. Det är viktigt att du tycker att detta är intressant och känner dig bekväm med att det är mycket i verksamheten som håller på att formas och det kan vara en utmaning att få grepp om allt.

Kvalifikationer

För uppdraget krävs att du har en fullständig högskoleförberedande gymnasieutbildning. Du ska också ha grundläggande kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Stor del av arbetet inom avdelningen styrs av innehållet i Hyreslagen varför du bör ha kännedom om denna och vana vid att tolka de juridiska aspekterna i praktiska frågor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bostäder i ett bostadsföretag eller annan kommun med liknande bostadsverksamhet. Du är strukturerad, noggrann och har insikt och förståelse för människor med olika sociala behov. Det är bra om du är van vid att hålla många bollar i luften och vara flexibel och problemlösande vid oförutsedda händelser. Du behöver kunna hantera att under perioder arbeta med tidspress. Det är viktigt att du tycker att det är stimulerande att delta i förändringsarbete. I arbetet kan förekomma arbete på kvällstid.

Du har B körkort.

Du har goda kunskaper i Office-paketet.

Det är meriterande om du har vana från arbete med Xpand eller annat fastighetssystem.

Vikariat ett år med start 2019-10-15 eller så snart möjligt

Vi kan komma att börja kalla till intervju redan före sista dag för ansökan.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-15

Referensnummer

SF 19-40
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sara van Lunteren
Title: Chef Bostadsavdelningen
Telefon: 046-359 50 75

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Telefon: 046-359 55 51, 046-359 59 56, 046-359 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista