Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Förvaltare Identitet - objektsförvaltning, systemförvaltning, projektledning och processägarskap

Arbetsuppgifter

Har du en önskan om att jobba med att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu dig som vill driva och förvalta identitetsområdet, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

IT-avdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, service och support samt ansvarar för ITinfrastrukturen. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter ställer olika krav på IT-miljön. På IT-avdelningen arbetar idag cirka 55 medarbetare.

Hos oss pågår kontinuerlig drift och utveckling av samhällskritiska system. För att leva upp till verksamhetens och kommuninvånarnas förväntningar arbetar vi med modern teknik och några av marknadens bästa produkter. Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi arbetar processorienterat enligt ITIL för att säkerställa en god kvalitet i vår leverans. Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

Vi söker dig som vill följa med på en spännande resa framåt som projektledare, processägare, objekts- och systemförvaltare inom Identitet- och Access managementområdet (IAM). Som förvaltare för Identitetsområdet får du en bred och spännande roll där det bland annat ingår att driva utvecklingsprojekt inom området, analys av verksamhetsbehov, kravställning och implementation av nya funktioner, delta i upphandlingar, omvärldsbevakning och förvaltning av Identitetsplattformen och dess tjänstekatalog. Du bidrar med din expertis och tar en aktiv roll i vidareutveckling av kommunens tjänster med fokus på säkerhet och tillgänglighet. Du trivs med att arbeta innovativt och nytänkande.

Du kommer att ansvara för förvaltningsobjektet Identitet och säkerställa och genomföra aktiviteter tillsammans med förvaltningsgruppen från beställning till leverans.

Kvalifikationer

För att du ska lyckas i rollen ser vi att du har förmågan att hitta struktur och ordning i komplexa frågeställningar. Du trivs med att ta stort eget ansvar och driva aktiviteter från start till mål. Hos oss får du varierande arbetsuppgifter, stora utvecklingsmöjligheter och ett härligt team som har kul på jobbet. Arbetet gynnas av att du kan se möjligheter och lösningar och tar dig an uppgifter och utmaningar med en positiv inställning. Vi ser att du är en problemlösare med fokus på god service, är kommunikativ och trivs i kontakten med andra. Du kan genom din tekniska sakkunskap ställa rätt krav i rätt sammanhang och förstå avvägningen mellan verksamhetens behov, säkerhet och ekonomi.

Vidare tror vi att du är strukturerad och har en förmåga att kunna både bryta ner arbete i mindre delar och att kunna se helheten genom detaljerna.

Du har relevant högskoleutbildning, kanske inom systemvetenskap eller service management. Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, såsom projektledning, systemförvaltning eller kravställning. Meriterade är om du tidigare har arbetat med identitetstjänster och med drift och förvaltning inom större verksamheter.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Referensnummer

KK 2018/42
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Nordström, enhetschef
Telefon: 046-359 47 46

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

IT-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista