Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Ormen Långes förskola är en av förskola som ligger på Linero i Östra Lund. Förskolan har sex avdelningar och vi har ett eget tillagningskök där vi lagar maten från grunden. Hos oss får du ett gäng härliga, glada kollegor och barn med närhet till skratt. Vi tänker nytt, är nyfikna och det systematiska kvalitetsarbetet genomsyrar hela verksamheten. Här är det barnens intressen som styr temat och våra miljöer medan vi pedagoger är medforskare i barnens lärande. Förskolan har ett eget bibliotek där sagan blir ett äventyr och främjar den språkliga utvecklingen. Vi har en stor härlig gård som är uppdelad i en mindre gård och en större gård och vår utomhusmiljö lockar till många utomhuspedagogiska aktiviteter. Vi har även närhet till många grönområden i närheten dit vi ofta går för att upptäcka nya spännande platser.
För oss är det viktigt att du i det nära arbetet erbjuds möjlighet till utveckling och kollegialt lärande. Därför erbjuds du att delta i en BFL-grupp som träffas varje fredag och där samtalar vi kring olika frågeställningar från den pedagogiska verksamheten och där vi utgått från gemensam litteratur.

Förskollärare

Arbetsuppgifter

Tillsammans med resten av arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, du planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet runt barnen sker i team. Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling framåt. Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. I uppdraget som förskollärare vill vi att du driver och utvecklar verksamheten med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.
På ett professionellt sätt ska du tillsammans med kollegorna lägga grunden för barnens lustfyllda utveckling i en lärandemiljö. Du ska tillsammans med barnen arbeta medforskande och utforskande för att ge barnen en möjlighet att prova sina tankar och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt Skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning.

För att lyckas i rollen som förskollärare ser vi att du har följande egenskaper/förhållningssätt:
• Ett professionellt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor.
• Vill bidra med utveckling och förnyelse på din avdelning, förskola och ditt förskolområde.
• Ser värdet av det kollegiala lärandet.
• Har förmågan till ett flexibelt arbetssätt olika barngrupper kräver olika arbetssätt.
• Bidrar med kreativitet, reflektion och en positiv anda.

För dig som är positiv, nyfiken, flexibel och har ett tydligt barnfokus finns det stora förutsättningar att tillsammans med engagerad och kunnig personal vara med och utveckla arbetet vidare på förskolan.

Du har ett stort intresse och erfarenhet av pedagogisk utveckling och tycker att det är kul att arbeta i förskolan. Vidare uppvisar du ett professionellt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor. Sök till oss på Ormen Långes förskola om du vill vara med och driva utvecklingsarbete och göra förskolan till barnens bästa förskola!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-03-01

Referensnummer

30/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Omfattning: Heltid / deltid 75-100% Löneform: Månadslön Ange löneanspråk i din ansökan

Kontaktperson(er)

Namn: Sari Olsson
Title: Förskolechef
Telefon: 046-359 79 73

Förskolan Ormen Långe, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista