Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m m.

Projektledare Lundafastigheter

Arbetsuppgifter

Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet! Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, för våra företag och för alla som besöker oss.

Lundafastigheters basuppdrag är att svara för lokalförsörjningen till de kommunala verksamheterna. Tycker du det är roligt med samhällsbyggnad? Vill du ha ett meningsfullt och stimulerande jobb där du kan få vara med och påverka tillsammans med bästa kollegorna? Vi förstärker nu vår projektavdelning med fokus på nyproduktion, samt större om- och tillbyggnadsprojekt. Idag arbetar åtta projektledare inom Lundafastigheter och det finns ett behov om att rekrytera ytterligare två för att möta upp till den årliga investeringsram om drygt 750 miljoner som Kommunstyrelsen har beslutat om.
Till en av tjänsterna tänker vi oss att Du kan ha lite mindre erfarenhet men vill växa in i rollen.

Projektavdelningen involveras tidigt i nyproduktionsprocessen och som projektledare är Du involverad i alla projektets faser, från idé till förvaltningsfas.

Lundafastigheter arbetar i en matrisorganisation. Projektledarens övergripande ansvar är att se till att projektmål avseende tid, kvalitet och ekonomi uppnås. Samverkan i nära dialog sker såväl inom Lundafastigheter som med medarbetare ifrån andra förvaltningar och leverantörer.

Lunds kommun arbetar enligt förhållningssättet lyssna, lära, leda vilket starkt genomsyrar även Serviceförvaltningen och Lundafastigheter.

Kompetens- och utvecklingsmöjligheterna för medarbetarna är goda.

Din roll innebär att:

• Driva nyproduktions- ombyggnads- och renoveringsprojekt och säkerställa att de uppfyller Lundafastigheters krav om kvalitet samt fastställda projektmål avseende tid och ekonomi.

• Du är i tidigt skede med vid utredningar och detaljplanearbete.

• Du ansvarar för projekteringsledning och att förfrågningsunderlag (FFU) enligt Lundafastigheters projekteringsanvisningar tas fram.

• I nära samarbete med övriga projektledare och avdelningar inom Lundafastigheter arbetar du såväl med projekten som med ständiga förbättringar för att uppnå förvaltningens och enhetens mål exempelvis genom utveckling av projekteringsanvisningarna och byggprocessen.

• Du ingår i projektavdelningen och rapporterar till Lundafastigheters projektchef.

Kvalifikationer

Du har akademisk ingenjörsutbildning inom bygg/fastighet och/eller erfarenhet från byggprojekt, alternativt utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande för tjänsterna är erfarenhet av projekteringsprocessen, liksom utbildning i LOU, Entreprenadjuridik, Plan- och Bygglagen, Boverkets Byggregler samt BAS-P.

Du är serviceinriktad, pedagogisk och tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering. Du har stark egen drivkraft och är trygg i dig själv samt har ett tydligt sätt att kommunicera. Du trivs med att ha en nära samverkan med andra för att uppnå bästa möjliga resultat. Du är analytisk med god förmåga att se hur din kompetens bidrar till helheten. Att vara strukturerad och kunna göra kloka, effektiva prioriteringar är något du lärt dig och behärskar. Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift.

Kontaktytorna i uppdraget är många och en framgångsfaktor för både dig och verksamheten är Din samarbetsförmåga, Din utvecklade teamkänsla samt Din förmåga att planera och kommunicera.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan.

B-körkort krävs

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-20

Referensnummer

SF 19-38
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Pernilla Nevsten
Title: Projektchef Lundafastigheter
Telefon: 046-359 51 18

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Nilsson, Vision
Telefon: 046-359 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista