Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m m.

Lundafastigheter strävar efter att ligga i framkant inom teknisk kunskap och utveckling såväl som inom våra miljömål. Som specialist hos oss ingår du i navet som driver denna utveckling framåt och du förväntas påverka den riktning Lundafastigheter skall gå.

Lundafastigheters ledord är:
Vi ska ha ordning och reda
Vi ska se till helheten
Vi ska samarbeta
Vi ska ha framförhållning
Vi ska trivas och ha roligt på arbetet

Specialist Ventilationsteknik

Arbetsuppgifter

Specialisten inom ventilationsteknik ingår i ingenjörsenheten vars huvuduppgift är att vara en rådgivande funktion inom Lundafastigheter. Totalt består enheten av 9 specialister med olika kompetenser.

Inom ingenjörsenheten finns god kunskap om det befintliga fastighetsbeståndet. Utifrån respektives teknikområden arbetar ni med problemlösning och är ett stöd till förvaltare, projektledare och tekniker. Specialisterna har kunskap om befintliga lagar och regler inom sina respektive teknikområden och bevakar utvecklingen inom sitt område och ansvarar för att kompetensutveckla kollegorna inom Lundafastigheter. De bidrar till framtagande av rutiner och processer inom verksamheten, de är med vid framtagandet av kravspecifikationer för serviceavtal, de medverkar som sakkunniga i nyproduktions- ombyggnads- och renoveringsprojekt bara som ett exempel på konkreta arbetsuppgifter. Som specialist inom ventilationsteknik arbetar du också med

- Aktivt stöd till förvaltare, projektledare och tekniker i ventilationstekniska frågor.

- Ansvarar för planering, beställning och uppföljning av OVK
- Bevakar efterlevnad av lagkrav inom ventilation

- Inventering och statusbedömningar samt utredningar i ventilationstekniska och inomhusmiljöfrågor.

- Arbeta aktivt med förbättring och driver egna utvecklingsprojekt för att uppnå förvaltningens och enhetens mål.

Vi erbjuder ett kreativt uppdrag och är måna om din kompetensutveckling.

Kvalifikationer

Du har akademisk ingenjörsutbildning inom bygg/fastighet/VVS samt erfarenhet inom fastighetsbranschen, alternativt utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta med projekt i konsultroll, teknisk sakkunnig eller liknande samt kunnig i OVK och olika ventilationssystem. Du är serviceinriktad, pedagogisk och tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering. Du har stark egen drivkraft och är trygg i dig själv samt har ett tydligt sätt att kommunicera. Du trivs med att ha en nära samverkan med andra för att uppnå bästa möjliga resultat. Du är analytisk med god förmåga att se hur din kompetens bidrar till helheten. Att vara strukturerad och kunna göra kloka, effektiva prioriteringar är något du lärt dig och behärskar. Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift och har god förståelse för engelska. B-körkort krävs.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa. Låter det spännande? Välkommen med din ansökan.

Urval sker löpande så ansök gärna omgående, dock senast 10 november 2019.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-17

Referensnummer

SF 19-46
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anders Langhard
Title: Chefspoolen Rekryteringskonsult

Namn: Vid tekniska frågor David Ljung
Title: Chef specialister
Telefon: 046-359 95 55

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Telefon: 046-359 55 51, 046-359 59 56, 046-359 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista