Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Systemförvaltare med utvecklingsfokus

Arbetsuppgifter

Att utveckla tillgänglighet och servicen till medborgarna är prioriterade områden för Lunds kommun.
Avdelningen för kommunikation och medborgarkontakt förstärker nu med en systemförvaltare. Fokus i tjänsten är att i team med kommunens webbstrateger och nära samarbete med IT-avdelningen förvalta och utveckla kommunens interna och externa webbplatser.

God kommunikation är en förutsättning för verksamheten och en viktig del av arbetet för alla medarbetare. Kommunikationen ska leva upp till Lunds kommuns vision: Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet. Enheten för strategisk kommunikation, som består av 11 medarbetare och en kommunikationsdirektör, är en stödfunktion som skapar verksamhetsnytta genom kommunikation. Det gemensamma uppdraget för enheten är att leda processerna för att utveckla service, tillgänglighet och bemötande, intern och extern kommunikation, varumärkesprofilering och kriskommunikation. Lyssna, leda och lära är våra förhållningssätt.

Som systemförvaltare är du med och utvecklar nuvarande och framtida lösningar för kommunens interna och externa webbplatser. Du är kravställare och deltar i framtagandet av lösningar baserade på gällande webstandard och lagkrav för tillgänglighet. Du fungerar som bryggan mellan verksamheten och IT för att säkerställa att lösningarna är framtidssäkra och uppfyller verksamhetens mål. En god förståelse för användarna är viktigt liksom att du har förmågan att se problem och lösningar ur olika synvinklar. Du deltar i hela utvecklingsprocessen; analys, design, programmering, test och dokumentation.
Större projekt utförs helt eller delvis av en extern leverantör och då ingår det i din roll att skriva kravspecifikationer och att leda leverantörens arbete, verksamhetens testarbete och hantera backlogg.

I dina arbetsuppgifter ingår också uppföljning, effektmätning, webbanalys och sökoptimering. Analysarbetet har stort fokus på webbtillgänglighet och du får gärna ha erfarenhet från arbete med automatiserade tester för utvärdering.Kvalifikationer

Du har en yrkes- eller högskoleutbildning inom informationsteknik, datateknik, programmering eller liknande och har erfarenhet från webbutveckling inom CMS-system. Du har erfarenhet från arbete med analysverktyg, som Google Analytics eller SiteImprove.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och den vi söker är serviceinriktad, strukturerad, bra på att bygga relationer, kreativ och lösningsorienterad. Tjänsten kräver att du är flexibel och kan ta olika roller i teamet vid behov.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-25

Referensnummer

KK 2019/19
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Johanna Davander
Title: Kommunikationsdirektör
Telefon: 046-3598422

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Avdelningen för kommunikation och medborgarkontakt, Kommunkontoret

Tillbaka till lista