Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Service Designer som vill skapa tjänster som gör skillnad

Arbetsuppgifter

Brinner du för att få till en transformation på riktigt? Genom att utveckla samhällsviktiga funktioner? Lunds kommun söker nu Service Designer, med placering i Lunds kanske snyggaste kontorsmiljö centralt vid Lunds station. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med stora möjligheter att vara med och påverka!

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar ca 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 120 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

IT-avdelningen bedriver strategiskt utvecklingsarbete, digitalisering, service och support. Våra viktigaste kunder är kommunens elva förvaltningar som med sina vitt skilda verksamheter. På IT-avdelningen arbetar idag cirka 55 medarbetare.

Hos oss får du chansen att utföra ett viktigt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Lunds kommuns vision Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.
Hos oss får du får möjligheter till utmaningar och utveckling. Du får vara en del av att ta idéer från ritbord till färdiga tjänster. Vi står inför en spännande förändringsresa där du kommer att spela en central roll när vi förändrar vårt sätt att arbeta. Agilt, med tempo och användaren i fokus . Vårt goda arbetsklimat och fokus på balans mellan arbetsliv och privatliv gör att vi dessutom har roligt på jobbet.

I rollen som Service Designer i Lunds kommun kommer du att jobba med att lösa verksamhetsproblem ute i våra förvaltningar. Detta gör du genom att samla kundinsikter för att med hjälp av olika metoder och verktyg såsom workshops, användarintervjuer och användarstudier.

Du kommer att leda designprojekt och driva vår designprocess framåt. Projekt där vi tillsammans skall skapa de bästa tjänsterna för våra medborgare, besökare och medarbetare. Tjänster som gör skillnad! Du kommer att jobba i team med att designa användarresor, user stories, personas, wireframes och med att ta fram testbara prototyper. Alltid med slutanvändarens bästa som

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mer än två års erfarenhet inom Service Design eller dig som har flera års erfarenhet som UX/UI Designer och som nu vill ta nästa steg i din karriär. Du känner dig bekväm i alla delar av designprocessen både praktiskt och analytiskt.

Du håller dig uppdaterad med de senaste trenderna och metoderna och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. Du trivs med att leda och coachar gärna andra inom ditt expertområde.

Som person är du framåt och drivande. I din roll som service designer kommer du att komma i kontakt med många olika medarbetare och det är därför viktigt att du är kommunikativ, öppen och social. Du behöver även vara pedagogisk för att kunna diskutera fram olika lösningar tillsammans med våra förvaltningar. Utöver detta ser vi att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, då du kommer att behöva kommunicera med såväl leverantörer som kollegor.

Du är van att jobba agilt, hantera prioriteringar, se till att vi möter deadlines och har framdrift i designprocessen. Vi tror att du, liksom vi, har en stark vilja att se snabba resultat och att tänka stort men börja smått.

Du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom IT eller design med fokus på interaktionsdesign, användarupplevelse och/eller användbarhet för digitala lösningar.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-25

Referensnummer

KK 2018/43
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Åsa Melvanius
Title: Digitaliseringschef
Telefon: 046-359 61 53

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

IT-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista