Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 820 elever och strax över 120 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Kommunikationerna mellan Dalby och Lund med kollektivtrafik är goda. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och man arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa.

Som medarbetare på Nyvångskolan är du en självklar del av skolans utvecklingsarbete. Nya tankar och tillvägagångssätt är alltid välkomna och vi erbjuder alla pedagoger kompetensutveckling i form av BFL (bedömning för lärande). Personalens hälsa och trivsel är viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

Specialpedagog till Nyvångskolan 7-9

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Nyvångskolan kommer du att arbeta aktivt med kunskaper och färdigheter till barn och elever i behov av särskilt stöd, främst från åk 7 till 9. Du arbetar med pedagogiska kartläggningar av situationen kring dessa elever och ges stora möjligheter att utveckla och leda det pedagogiska utvecklingsarbetet. Din inriktning kommer att vara svenska, engelska och SO.

Inom ramen för uppdraget driver du ett aktivt inkluderingsarbete i alla frågor, speciellt avseende elever med behov inom det neuropsykiatriska området. Du arbetar för att minska den neuropsykiatriska funktionsnedsättningens konsekvenser för eleverna i undervisningen genom att organisera den för allas deltagande. Målsättningen är att alla elever ska ges möjlighet att lyckas i skolan.

Specialpedagogerna ingår i skolans elevhälsoteam och har ett nära samarbete med lärarna, där ni tillsammans hittar olika vägar att föra arbetet med särskilt stöd och extra anpassningar framåt. Förutom undervisning ingår även handledning till pedagogerna, liksom utredningsuppdrag och uppföljning enligt styrdokumentens inriktning. Du bistår med hjälp i utvecklingsplaner och åtgärdsprogram och vid behov deltar du också i elevvårdskonferenser.

Du har kontakt med andra institutioner och är involverad i överlämning och uppföljning vid övergångar till andra skolenheter. Kontinuerlig kontakt och samverkan med vårdnadshavare är också en viktig del i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare, gärna med lärarexamen för grundskolan i årskurs 4-9 i ovan nämnda ämnen. Det är meriterande om du även har behörighet i SvA. Kompetens inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är ett krav. Du har tidigare arbetat som specialpedagog/speciallärare och har en bred erfarenhet av inkludering av elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vidare är du väl förtrogen med vanligt förekommande test- och analysverktyg inom det specialpedagogiska området, såväl som med kompensatoriska hjälpmedel.

Som person är du engagerad och förtroendeingivande, med ett stort intresse för elevhälsa och skolutveckling. Du har ett öppet och kreativt förhållningssätt och anpassar ditt arbete efter elevernas behov. Uppdraget genomsyras av ett nära arbete tillsammans med kollegor i elevhälsoteamet, pedagoger och vårdnadshavare och därför är det viktigt med en mycket god samarbetsförmåga. Likaså krävs en mycket god kommunikationsförmåga, dels för att skapa fungerande relationer med elever och vårdnadshavare men också för att kunna handleda och utbilda skolans pedagoger. Stor vikt kommer även att fästas vid personlig lämplighet.

Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-12-16

Referensnummer

D 73/18
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För kontakt med facklig företrädare hänvisar vi till Lunds kommuns växel, 046-3595000.

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotte Tambour
Title: Tf rektor
Telefon: 046-3598371

Namn: Erika Åkesson
Title: Skolsekreterare
Telefon: 046-359 79 03

Team Dalby, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista