Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Lundafastigheter planerar, bygger, förvaltar och underhåller förskolor, skolor, idrottshallar, brandstationer, butiks- och kontorslokaler för andra kommunala verksamheter och bolag.

Lundafastigheter fick under 2018 en ny bostadsavdelning. Där samlas bostadsverksamhet i kommunen. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställande från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är ansvariga att under en period ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till permanent bostad.

Bostadsadministratör

Arbetsuppgifter

Som bostadsadministratör kommer du att arbeta med alla förekommande administrativa arbetsuppgifter vid uthyrning av bostäder såsom kontraktshantering, hyresavisering, leverantörsfakturor, hyresreskontra och hyresgästärenden.

Du ingår i ett team tillsammans med bostadssamordnare och bostadsförvaltare och ni har också ett nära samarbete med övriga kollegor inom Lundafastigheter och Serviceförvaltningen samt beställande förvaltningar.

Du har kontakt med externa bostadsbolag, leverantörer, myndigheter och så klart våra hyresgäster. Ditt huvudsakliga arbetsredskap är vårt fastighetssystem.

Då verksamheten fortfarande befinner sig i en uppstartsprocess ingår i arbetet att utveckla och etablera ett stort antal arbetsuppgifter och rutiner. Det är viktigt att du tycker att detta är intressant och känner dig bekväm med att det är mycket i verksamheten som håller på att formas och att det kan vara en utmaning att få grepp om allt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som sätter en ära i att utföra administrativt arbete med hög kvalitet.
Du ska ha erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter med eget ansvar.

För uppdraget krävs att du har en slutförd teoretisk gymnasieutbildning.
Du ska ha goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med bostäder i ett bostadsföretag, eller annan kommun med liknande bostadsverksamhet, och är bekant med grundläggande hyresjuridiska regler.

Du är strukturerad, noggrann och har insikt och förståelse för människor med olika sociala behov. Det är bra om du är van vid att under perioder arbeta med tidspress och tycker det är stimulerande att delta i förändringsarbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Xpand eller annat fastighetssystem.

Du har goda kunskaper i Office-paketet.

Du har B körkort.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-11-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-31

Referensnummer

SF 19-31
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sara van Lunteren
Title: chef bostadsavdelningen
Telefon: 046-359 50 75

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Nilsson
Title: Vision
Telefon: 046-359 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista