Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Östertulls förskola befinner sig centralt i hjärtat av Lund med en mångfald av kulturutbud, närhet till biliotek samt grönområden som ligger på korta promenadavstånd från förskolan. Det är en tvåavdelningsförskola belägen i en vacker park, fem minuters promenadväg till Mårtenstorget.

Förskolans inriktning och pedagogisk idé utgår från montessori pedagogiken med ambitionen att vara en förskola att längta till där alla Vill, Vågar och Kan utvecklas och lära.
Inom Lunds kommuns skolförvaltning arbetar vi med en satsning på ”Bedömning för förskolans lärande” som ska syfta till ökad professionsutveckling, utvecklad helhetssyn, högre läroplansuppfyllelse. Vi är nu inne i vårt femte år och ser en spännande utveckling kring hur förskolans uppdrag sätts i fokus och där pedagogens skicklighet ses som den viktigaste resursen för en god kvalité.

Lärare i förskola/Förskollärare, Östertulls förskola

Arbetsuppgifter

Förskolans inriktning och pedagogisk idé utgår från montessori pedagogiken med ambitionen att vara en förskola att längta till där alla Vill, Vågar och Kan utvecklas och lära.
Förskolan är en av flera förskolor som ingår i skolområdet Centrumväster/Järnåkrakloster, som består av både skolor och förskolor. Det finns ett tätt samarbete, pedagogiska nätverk som möjliggör erfarenhetsutbyte samt fortbildningar.

Inom Lunds kommuns skolförvaltning arbetar vi med en satsning på Bedömning för förskolans lärande som ska syfta till ökad professionsutveckling, utvecklad helhetssyn, högre läroplansuppfyllelse. Vi är nu inne i vårt femte år och ser en spännande utveckling kring hur förskolans uppdrag sätts i fokus och där pedagogens skicklighet ses som den viktigaste resursen för en god kvalité.

I dina arbetsuppgifter ingår det att planera, dokumentera och bedriva arbetet i enlighet med gällande läroplan. Du kommer att utföra inom yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, gärna med montessoriutbildning eller erfarenhet från montessoriverksamhet.

Därutöver förutsätter vi att du:
är trygg som person och sätter barnen i centrum,
är flexibel och har lätt att samarbeta i grupp,
är positivt engagerad och har förmåga att bidra och skapa ett gott arbetsklimat,
är väl insatt i förskolans läroplan och montessoripedagogikens grundtankar,
är pedagogisk kunnig med stor vilja att skapa en kreativ och lärande miljö för
barnen utifrån förskolans styrdokument och möter våra barn där de befinner sig.

För att lyckas i din roll hos oss behöver du lyssna, uppmuntra och utmana barnen i deras utveckling. Vidare är du intresserad av förskolans utveckling och drivande i vårt arbete att vara en förskola i tiden.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-12-16

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Referensnummer

BSF 358/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Jeanette Meyer
Title: Rektor
Telefon: 046-359 36 33

Facklig(a) företrädare

Namn: Linda Johansson
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-35 73 80

Utbildningsområde 3

Tillbaka till lista