Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Hyddan är en liten förskola med tre åldersinriktade avdelningar och ligger i en härlig naturmiljö. Förskolan är en spännande arbetsplats med inspirerande miljöer som ständigt utvecklas tillsammans med barnen. Våra förskolor är Grön flagg- certifierade och vi fortsätter hela tiden att utmana barnens nyfikenhet och intresse för miljöarbetet.

Förskollärare, Hyddans förskola

Arbetsuppgifter

Förskolan strävar efter att ha ett förhållningssätt där barnens nyfikenhet och upptäckarglädje uppmuntras och stimuleras. Barnen ska ges möjlighet att utforska och pröva sina teorier tillsammans med medforskande och delaktiga vuxna. I vårt gemensamma övergripande projekt arbetar vi utforskande utifrån barnens egna frågor, tankar och teorier.

Uterummet är en viktig pedagogisk miljö för lek och lärande. Naturen ger barnen rika upplevelser och stärker intresset och nyfikenheten för naturen. Vi vistas ofta i närområdet men gör även kortare och längre utflykter till fots eller med buss. Genom att erbjuda naturupplevelser vill vi skapa en förståelse för samspel mellan djur, natur och människa.

Vi arbetar medupptäckande, medagerande och medundersökande tillsammans med barnen, det vill säga vi är där barnen är, gör de aktiviteter som de gör, vistas på deras nivå, är förebilder, vägvisare, lär och utvecklas tillsammans med barnen.

Vår förskola lägger stor vikt vid "bemötande", så att varje barn bemöts där det befinner sig just nu. Varje barn ska bli sedd/ känna sig sedd, varje dag. Vi ser varje barn som kompetent, nyfiket och fullt av lust att upptäcka och lära. Vår strävan är att utveckla och anpassa vår miljö utifrån barnets behov.

Tillsammans med arbetslaget kommer du att ansvara för det pedagogiska arbetet i barngruppen. Du kommer också att delta i förskolans alla ansvarsområden, såsom att planera, dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla förskolans verksamhet utifrån våra styrdokument. Vi har siktet ställt på hög kvalitet i vårt uppdrag och att ha kul tillsammans på vår arbetsplats.

Tjänstens omfattning går att anpassas efter önskemål, mellan 75-100 %.

Kvalifikationer

Förskolan söker dig som är utbildad förskollärare och som med inspiration, engagemang och delaktighet vill göra skillnad i barnens vardag.

Som förskollärare på Hyddan behöver du tycka om att arbeta med att utveckla arbetet med utomhuspedagogiken och hållbar utveckling. Vi lägger stor vikt vid samarbete då alla barn på förskolan är allas ansvar.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.
Du som känner att denna tjänst tilltalar dig är välkomna att skicka in din ansökan redan idag!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2020-01-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-11

Referensnummer

BSF 467/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Kristina Malmquist
Title: Rektor
Telefon: 046- 359 51 41

Utbildningsområde 1

Tillbaka till lista