Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Killebäckskolan är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Hit kan du lätt ta dig med cykel, buss eller bil. Skolan är uppdelad i två skolenheter: en för årskurs 4-6 med drygt 100 elever, och en enhet för årskurs 7-9 med ca 330 elever.

Vi på Killebäckskolan är organiserade i årskursvisa arbetslag och kännetecknas som nyfikna, kreativa och engagerade med god elevkontakt. Det är högt i tak, god sammanhållning och ett bra samarbetsklimat på skolan.

Vi söker nu dig som är specialpedagog och vill vara en del av vårt härliga team!

Specialpedagog

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog på Killebäckskolan kommer du tillsammans med våra nuvarande två speciallärare ha ansvar för och leda det specialpedagogiska arbetet framåt. Du kommer att arbeta med kunskaper och färdigheter till barn och elever med behov av särskilt stöd från åk 4 till åk 9.

Du ska kunna bistå med hjälp i pedagogiska kartläggningar, utvecklingsplaner och åtgärdsprogram samt ge handledning/konsultation till personal angående barn i behov av särskilt stöd. I dina arbetsuppgifter ingår kontakter med föräldrar samt myndigheter och institutioner. Du kommer att vara involverad vid överlämning och uppföljning vid övergångar mellan skolverksamheter samt ingå i elevhälsoteamet. En viktig del i arbetet är att uppmärksamma utvecklingsbehov och vara drivande i utvecklingen mot Byskolans gemensamma mål. Du, tillsammans med resten av elevhälsoteamet, har stora möjligheter att påverka upplägget för ert arbete.

Ytterligare en del av arbetet innefattar kunskapsspridning till pedagoger och föräldrar om kompensatoriska insatser. Detta för att tidigt stödja barnen och motverka att behov av stöd uppstår.

Kvalifikationer

Ett krav för tjänsten är att du är utbildad specialpedagog med goda kunskaper inom läs- och skrivutveckling. Du kan göra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisation-, grupp-, och individnivå. Du förväntas ha god vana att dokumentera och hantera moderna IKT-verktyg, vara väl insatt i kompensatoriska hjälpmedel samt ha en god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete.

Som person är du lösningsinriktad, ser möjligheter istället för hinder, är kreativ och kan uppmärksamma elevens resurser. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. En merit för tjänsten är erfarenhet av arbete i åk 4-9.

Du har ett genuint intresse för skolutveckling, kan driva pedagogiska diskussioner och omvandla teorier till praktiskt verklighet. Du håller dig á jour med pedagogisk forskning och ger utifrån identifierade framgångsfaktorer förslag till strategiska förändringar av skolans förutsättningar för undervisning och lärande.

Du är en ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Referensnummer

BSF 359/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av annan redan anställd arbetstagare i kommunen.

Kontaktperson(er)

Namn: Ulf Skelander
Title: Rektor
Telefon: 046-359 77 24

Namn: Ellinor Fredholm
Title: Skolsekreterare

Facklig(a) företrädare

Namn: Sofia Hedén
Title: Lärarnas Riksförbund

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista