Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 880 elever och strax över 130 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Sedan 25 år tillbaka har skolans profil varit elevdemokrati där olika elevstyrda råd driver olika frågor och utvecklingsområden. I takt med att eleverna blir äldre erbjuds fler och fler råd att delta i.

Våra medarbetares hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum. I Lunds kommun får även alla pedagoger kompetensutveckling inom BFL (bedömning för lärande).

Grundskollärare Ma/Teknik till Nyvångskolan 7-9

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare för undervisning i matematik och teknik i årskurserna 7-9. Du kommer även att vara mentor i en klass tillsammans med en kollega. Tjänsten är ett vikariat på 50% under vårterminen -20 och innebär att du planerar, genomför och utvärderar undervisningen i linje med läroplanens intentioner. Du planerar verksamheten på ett målorienterat sätt och följer upp, bedömer och dokumenterar elevernas kunskapsutveckling.

Som lärare har du stor möjlighet att påverka din arbetssituation och utforma ditt arbete efter egna tankar och erfarenheter. Du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor i arbetslaget och tillsammans ansvarar ni för det fortgående arbetet med att stärka kvaliteten på undervisningen i matematik, NO och teknik.

Hos oss på Nyvångskolan deltar du även i skolans utvecklingsarbete. Under en längre tid har skolan haft en mycket positiv utvecklingsprocess som resulterat i en hög grad av måluppfyllelse. Nya tankar och tillvägagångssätt är varmt välkomna och vi ser gärna att man som lärare håller sig uppdaterad på nya forskningsrön inom skolområdet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten krävs grundskollärarexamen med behörighet att undervisa i matematik och teknik. Du har tidigare erfarenhet av att undervisa och en förmåga att kunna se varje enskild elevs behov av utveckling, i förhållande till läroplan och kunskapskrav. Det är meriterande om du även tidigare har arbetat som klassmentor. Vi vill gärna att du är intresserad och kunnig inom IT i lärandemiljö och att lärplattor används som en naturlig del i din undervisning.

I rollen som pedagog är du en tydlig ledare och du arbetar aktivt med att hitta olika vägar för att skapa engagemang och delaktighet bland dina elever. Din kommunikativa förmåga är mycket god och du har väl fungerande relationer med såväl elever som vårdnadshavare.

Som person är du initiativrik, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor och ser arbetslaget som en viktig resurs i arbetet. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2020-01-07
Sista datum: 2020-06-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-10

Referensnummer

BSF 435/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Charlotte Tambour
Title: Rektor Nyvångskolan 7-9
Telefon: 046-3597911

Namn: Erika Åkesson
Title: Skolsekreterare
Telefon: 046-3597903

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista