Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vi söker en elevassistent till åk 7-9 på Fågelskolan. Som elevassistent arbetar du i skolan och hjälper elever som behöver stöd för att kunna följa med i undervisningen. Det kan till exempel handla om läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter och eller olika typer av funktionsnedsättningar. Arbetsuppgifterna kan variera mycket och det gör arbetet omväxlande och ger mycket till den som vill arbeta med barn.

Elevassistent 7-9 Fågelskolan

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter kan vara att hjälpa eleven att finna ro i sina studier och att hjälpa till att hitta individuella lösningar för att eleven ska kunna tillgodogöra sig kunskap. Det kan också röra sig om att träna på vardagliga arbetsuppgifter, att vara ett stöd för eleven på raster, i omklädningsrum och på utflykter med mera.

Som elevassistent finns du med under elevens hela skoldag, överallt där eleven befinner sig. Det är den ansvarige läraren som har huvudansvaret för hur arbetet i klassrummet bedrivs och som elevassistent arbetar man ofta på instruktion från läraren.

Kvalifikationer

Arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket.Vi söker en elevassistent med stor erfarenhet av att arbeta med barn och elever i behov av särskilt stöd. Arbetet behöver anpassas till varje elevs förutsättningar.

För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver man vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmågan att skapa goda relationer till elever och deras vårdnadshavare och att Arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos de som arbetar inom yrket.Vi söker en elevassistent med stor erfarenhet av att arbeta med barn och elever i behov av särskilt stöd. Arbetet behöver anpassas till varje elevs förutsättningar.

För att lyckas i yrkesrollen som elevassistent behöver man vara flexibel, empatisk, lugn och tydlig samt ha förmågan att skapa goda relationer till elever och deras vårdnadshavare och att samarbeta med andra elevassistenter och lärare. Man behöver också kunna hantera utåtagerande elever på ett lågaffektivt sätt.

Du är en person med personlig mognad och du är en god förebild för alla elever på vår skola. Du har erfarenhet av att möta elever med olika språklig bakgrund och skilda förkunskaper. Du behöver kunna plocka fram det lilla extra hos varje elev och du är en tydlig vuxen och förebild.

Du ska ha en god förmåga att kommunicera i tal och skrift.


Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-18

Referensnummer

3/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Sysselsättningsgrad: 75% Ange löneanspråk i ansökan.

Kontaktperson(er)

Namn: Kristina Thelin
Title: Biträdande Rektor
Telefon: 046-359 72 95

Facklig(a) företrädare

Namn: Lärarförbundet
Telefon: Kommunens växel 046-35 57 97
Namn: Lärarnas Riksförbund
Title: Kommunens växel
Telefon: 046-35 50 00

Fågelskolan 4-9, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista