Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Vi söker nu en huvudregistrator till kvalitet- och myndighetsavdelningen vilket är en ny avdelning sedan årskiftet 18/19. Avdelningen är uppdelad i två enheter. Avdelningen ansvarar bland annat för handläggning av ärenden på huvudmannanivå, nämndprocessen, att utveckla förvaltningsövergripande strukturer för systematiskt kvalitetsarbete och förvaltningsövergripande rutiner. Avdelningen erbjuder fortbildning och stöd till organisationen som helhet.

Huvudregistrator till Barn- och skolförvaltningen

Arbetsuppgifter

Som huvudregistrator hos barn- och skolförvaltningen kommer du att arbeta med att effektivisera och modernisera förvaltningens ärendehantering och du förväntas planera och driva utvecklingsprojekt inom registratur och diarieföring.

Ditt arbete innebär bland annat att utveckla och kvalitetssäkra processer, skapa, revidera och kommunicera rutiner och arbetssätt som avser ärendehantering och hantering av allmänna handlingar samt säkerställa att dessa tillämpas inom hela förvaltningen.

I uppdraget kommer du att ha att ha ett nära samarbete med övriga funktioner inom kvalitet- och myndighetsavdelningen, övriga avdelningar inom stab och administration samt administrativa chefer i verksamheten.

Huvudregistrator är ersättare för nämndsekreteraren vid behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleexamen med inriktning mot offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete och har du tidigare arbetat som huvudregistrator så är det meriterande.

Som huvudregistrator har du många kontakter med både politiker, tjänstepersoner och allmänheten vilket kräver en flexibel, noggrann och ansvarsfull organisatör. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Som person är du drivande, noggrann, utvecklings- och serviceinriktad och bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är en person som uppskattar och har strategier för att hantera flera frågor parallellt. Du har såväl förmåga som vilja att utgöra en nyckelfunktion för hela förvaltningens administrativa processer. Du har förmåga till helhetssyn, ser frågor i ett större perspektiv samt är lugn och samlad i olika situationer.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av kommunal verksamhet.

Du är van vid att arbeta i olika IT-system och har en god datorvana. Du har tidigare arbetat i W3D3 eller motsvarande system. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-17

Referensnummer

BSF 304/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Linda Vedestig
Title: Enhetschef kvalitetsenheten

Namn: Anna Palm
Title: Myndighetschef

Kvalitet och myndighet

Tillbaka till lista