Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Tjänsten är förlagd mestadels på Fäladsgården, som är en 7-9 skola men också på Fäladsskolan som är en 4-6-skola. Båda skolorna ligger mycket nära varandra och har ett nära samarbete i allt från lärarpersonal, eht-personal, övrig personal till skolledning. Du ingår i skolornas elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, specialpedagog, kurator och skolledning.

Skolpsykolog, område 5

Arbetsuppgifter

I arbetet som skolpsykolog utreder du elevers behov (främst åk 6-9) och planerar insatser tillsammans med rektor och elevhälsoteamet, vårdnadshavare och elev. Arbetet innebär också att ge utbildning, handledning och konsultation till pedagogerna. I skolområdet arbetar ytterligare en skolpsykolog som främst arbetar mot de yngre skolbarnen (f-5), båda skolpsykologerna samarbetar och lägger upp sitt arbete utifrån elevers och personalens behov. Ditt uppdrag innebär också kontakt med externa samarbetspartners som barnhabilitering, BUP, socialtjänst och sjukvård. Du har även en viktig roll i det främjande och förebyggande elevhälsoarbetet tillsammans med övriga deltagare i elevhälsoteamen.

Som psykolog får du kontinuerlig handledning och fortbildning samt ingår i ett nätverk med andra skolpsykologer inom kommunen.

Tjänstens omfattning är 50 %.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av arbete med barn och unga.
Vi förutsätter att du har god kännedom om vad som krävs metodmässigt, dels för att kunna samarbeta med externa myndigheter och dels i sammanhang som kräver utredningar inom skolan. Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med digitala testverktyg samt digital journalföring i PMO . Vi söker dig som har lätt att samarbeta med såväl personal, elever som föräldrar. Vi önskar att du är trygg och stresstålig.

Eftersom tjänsten delas mellan två skolor förutsätter vi att du har god förmåga att strukturera ditt arbete och arbetsleda dig själv. Du måste kunna prioritera arbetsuppgifter och leverera inom given tidsram.

Vi söker dig som vill ta aktiv del i skolans och elevernas utveckling, är positiv, initiativrik och tycker om att arbeta med barn och ungdomar. Erfarenhet av arbete som skolpsykolog är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-09

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-12

Referensnummer

BSF 303/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Viveca Dahl
Title: Utbildningschef, område 5
Telefon: 046-3597406

Namn: Anna Öjehagen
Title: rektor
Telefon: 046-3597405

Facklig(a) företrädare

Namn: Ulla-Stina Steiner
Title: Psykologförbundet

Utbildningsområde 5

Tillbaka till lista