Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom områdena bibliotek, fritid, idrott och kultur samt har cirka 350 medarbetare. En stark kultur- och fritidsverksamhet bidrar till god livskvalitet och är viktig för utvecklingen av stimulerande livsmiljöer i kommun och region.

Lunds konsthall är en enhet placerad inom Kultur- & Fritidsförvaltningen i Lunds kommun. Lunds konsthall har två uppdrag: produktion av utställningar och offentlig konst. En grupp på nio anställda producerar tillsammans fyra till fem utställningar om året och det tas fram ett till tre nya offentliga konstverk varje år.

Projektledare för offentlig konst, tidsbegränsad anställning på 75 %

Arbetsuppgifter

Lunds kommun har hittills genomfört konstprojekt i samband med ny- och ombyggnationer enligt enprocentregeln. Verksamheten är omfattande och efter nytt beslut ska nu konstprojekten lösgöras från byggnaderna som genererar medlen och istället placeras på mer strategiskt valda platser. Vi står inför en förändring där konsten kommer få en större synlighet i staden. Inför denna förändring söker vi nu en projektledare för offentlig konst. Arbetet kommer innebära ett större samarbete över förvaltningarna inom kommunen, men ansvaret för budget, uppförande och process har Lunds konsthall och kommer delvis ingå i arbetsuppgifterna

I tjänsten som projektledare för offentlig konst ingår också handhavande av vårt konstregister och förvaltande av konstarkivet. Vi har 3 500 konstverk i kommunen.

Vi söker en engagerad och kunnig medarbetare som kan sammanställa och genomföra konstprogram i samarbete med konstnär, verksamhet och byggare och dessutom arbeta med det pedagogiska arbetet kring våra konstprojekt. En stor del av arbetet är också att ansvara för befintliga samlingar av offentliga konstverk som redan finns i kommunen, vi har kontinuerligt olika renoveringsprojekt igång som kräver bevakning och uppföljning. I arbetet ingår även att genomföra visningar och workshops.

Kvalifikationer

För arbetet krävs relevant konstvetenskaplig högskoleutbildning, fil kand eller högre. Dessutom krävs flerårig erfarenhet av arbete i projektform med samtidskonst för profilerade sammanhang.

Du som söker ska ha stor kunskap om samtida konst och god förmåga att författa texter om konst och konstnärer, på svenska och/eller engelska. Du ska vara praktiskt lagd, pedagogisk och kommunikativ. Du kommer att vara placerad på Lunds konsthall med konsthallschef som närmsta chef. Då du kommer att ingå i en mindre men väl sammansatt arbetsgrupp, förväntas du också bidra i strategiska diskussioner.

B-körkort är meriterande

Tidsbegränsad anställning med start 1 oktober 2019 till och med 29 februari 2020, 75% av heltid.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Sista datum: 2020-02-29

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-22

Referensnummer

KF 190702
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Åsa Nacking
Title: Chef Lunds Konsthall

Namn: Vision

Facklig(a) företrädare

Namn: Viktor Forss
Title: DIK

Konsthallen, Kultur- och fritidsförvaltningen

Tillbaka till lista