Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vi söker engagerade förskollärare som vill vara med och utveckla vår verksamhetsidé. Hörnstenarna är barnens bästa är i centrum, omsorgsfullt lärande, professionalitet, samarbete samt goda relationer är av vikt.
Värdegrunden bygger på ansvar, gemenskap, trygghet, glädje som ska genomsyrar hela förskolans arbete mot barn, föräldrar och mellan kollegor och ledning
Tillsammans med arbetslaget arbetar du som förskollärare för att tillvara alla barns kompetenser och använda olika tillvägagångssätt för att nå de mål styrdokumenten anger. I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med dina kollegor planera verksamheten samt stimulera och locka till barns utveckling och lärande, dokumentera och följa upp samt utföra inom yrket i övrigt förekommande arbetsuppgifter.
Tvärflöjtens förskola ingår skolområdet Centrum-Väster som är centralt beläget i Lunds kommun och består av 4 skolor och 8 förskolor med totalt ca 1100 barn och elever. Tvärflöjtens förskola befinner sig i hjärtat av staden i de äldre kvarteren och har närhet till bra kommunikationer. Förskola består av två avdelningar; en yngre- och en äldrebarnsavdelning. Till förskolan hör en fin gård som utmanar till lek och rörelse olika "rum i rummen" på gården. På förskola finns ett eget förskolebibliotek.
Förskolan arbetar projektinriktat tillsammans med barnen, där skapande, motorik och språkutveckling blir en given del av barnens vardag. Barnen på våra förskolor ska ges möjlighet utveckla sitt tänkande, sin kreativitet-, initiativförmåga- samt sitt lärande. Ett av de valda fokusmålen under året är att utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Fokusmålet integreras i projekten på ett naturligt sätt och utgår från barnens intressen.
Med inspiration utifrån aktuell forskning arbetar vi för att nå våra kvalitetsmål samt den pedagogiska kompetensen inom våra förskolor. Unikum, ett webb-baserat dokumentationsverktyg ger stöd i kvalitetsarbetet och på ett enkelt sätt delger vårdnadshavare barnens utveckling. Kvalitetsarbetet utvecklas även genom att tätt samarbeta mellan förskolorna. Vi använder oss av lärande samtal med utgångspunkt och metoden BFL, Bedömning för lärande.


Förskollärare till förskola i centrala Lund

Arbetsuppgifter

Som god pedagog och medarbetare är du redo att leda, utveckla och ansvara för det pedagogiska arbetet såväl enskilt som tillsammans med arbetslaget. Du har en förmåga att kunna leva dig in i barnens värld, är nyfiken och intresserad av deras tankar och funderingar samt ger dem inflytande i sin vardag på förskolan. Uppmuntrar barnen i deras utveckling samt bidrar till att utveckla lärande och kreativa miljöer för barnen.
Du ska vara intresserad av barns lärande och utveckling inom alla åldrar från 1 5 år. Vi ser gärna att du har erfarenhet eller intresse för barn med särskilda rättigheter, erfarenhet av att använda webbaserat dokumentationsverktyg/Unikum samt kan spela något instrument i arbetet tillsammans med barnen.
Du är aktiv i din egen och förskolans utveckling framåt.
Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.
Omfattning av tjänsten är 75% - 100%. Ange gärna önskad sysselsättningsgrad samt löneanspråk i din ansökan. Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega på Tvärflöjtens förskola och ser fram emot att läsa din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare som vill vara med och driva förskolans utveckling framåt genom att bidra med just din specifika kompetens.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-13

Referensnummer

21/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Pernilla Andréasson
Title: Förskolechef
Telefon: 046-359 65 16

Förskolan Tvärflöjten, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista