Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Sekreterare/kvalificerad administratör

Arbetsuppgifter

På socialförvaltningens utredningsenhet för barn och unga arbetar socialsekreterare och familjehemssekreterare med utredningar enligt socialtjänstlagen. De arbetar också med att familjehemsplacera barn som av olika skäl inte kan bo med sina föräldrar. Enheten leds av två enhetschefer och har tre biträdande enhetschefer som fungerar som stöd till medarbetarna i deras ärenden. Vi har ett ansvarsfullt uppdrag med myndighetsutövning inom socialt arbete vilket innebär höga krav på hur de administrativa uppgifterna sköts.

Du blir en av två kvalificerade administratörer som ger stöd till både chefer och medarbetare inom enheten. Exempel på uppgifter kan vara dokument- och fakturahantering och ekonomisk prognosberäkning. Men lika viktigt är det att underlätta så att det dagliga arbetet på enheten flyter effektivt och korrekt. Därmed kan dina arbetsuppgifter variera utifrån vad som händer i verksamheten. Vi arbetar metodiskt och med hög kunskapsnivå, men ibland går det undan och blir skarpt läge och då kan socialsekreterare eller chef behöva ditt snabbfotade stöd. Du kommer också att ha kontakt med medborgare och står därför för god service och gott bemötande utåt.

Vi erbjuder alltså ett omväxlande arbete med många kontakter, samtidigt som du ges möjlighet att vara en del av ett viktigt arbete för utsatta barn och ungdomar. Vårt synsätt är att vi är bäst när vi hjälps åt och ditt bidrag gör stor skillnad varje dag. Om du dessutom har ett samhällsengagemang och människointresse, så kommer du att ha många likasinnade omkring dig här. Vi hoppas att du tycker det låter spännande. Vi ser fram emot att ta emot en ny engagerad kollega!

Vi arbetar i moderna lokaler precis intill Lund C. Vi tillämpar flextid och erbjuder subventionerad friskvård.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förmågan att intuitivt leverera god service. Du har erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom myndighet eller annan organisation med höga krav på korrekt hanterad dokumentation och information. Gymnasieexamen är ett krav och du är bekväm med att arbeta i administrativa programvaror och system /IT-stöd, till exempel ekonomi- och journalsystem. Vi förutsätter att du har lätt för att ta till dig nya systemstöd och att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du strukturerad och har förmåga att självständigt planera ditt arbete samtidigt som du är lyhörd för enhetens behov och trivs med att anpassa dina insatser efter vad som gör bäst nytta. Det är naturligt för dig att ta initiativ och ditt sätt att samarbeta präglas av prestigelöshet och fokus på lösningar. Du är kommunikativ och effektiv och håller dina kollegor informerade för att underlätta för dem att göra ett riktigt bra arbete.

Tillträde 190901 eller enligt överenskommelse. Intervjuer planeras att genomföras under v 32 och 33.

Kontaktpersoner:
Sara Petersson, enhetschef v 27
Nina Bergfors, enhetschef v 28
Izabela Eriksson, biträdande enhetschef v 29-30

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-28

Referensnummer

SOC 19-35
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sara Pettersson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 45 87

Namn: Nina Bergfors
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 54 66

Namn: Izabela Eriksson
Title: Biträdande enhetschef
Telefon: 046-359 66 86

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision (expedition)
Telefon: 046-35 59 56

Utredningsenhet Ungdom, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista