Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.


Socialförvaltningen i Lund består av fyra verksamhetsområden, varav ett är Socialpsykiatrin. Vårt uppdrag är att ge stöd i såväl boende som sysselsättning och fritid till personer med psykiskt funktionsvariation. Vi har flera olika former av stöd, boenden och sysselsättningar. Syftet är att ge brukaren bättre förutsättningar för att leva ett självständigt liv och att få vardagen att fungera.


Handledare psykiskt funktionshindrade Bardisangränden

Arbetsuppgifter


Vi söker dig som gillar utmaningar, tar stort ansvar och är glad och positiv. Du har god samarbetsförmåga, då vi tillsammans arbetar för att ge brukarna en meningsfull vardag. Målgruppen boendet vänder sig till är företrädesvis brukare som är 55 år eller äldre, med en funktionsvariation på grund av långvarig psykisk sjukdom, personkrets 3, där samtida åldersrelaterade somatiska sjukdomar förekommer.


Som handledare ska du på ett respektfullt och aktivt sätt stödja brukaren i sin dagliga livsföring och medverka i de individuellt upprättade genomförandeplanerna. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och medverkar ni i planering och genomförande av olika typer av aktiviteter. Även praktiska göromål såsom att handleda brukaren vid städning och följa med brukaren till vårdinrättningar förekommer. Som handledare bör du ha en god förmåga att planera, ta egna initiativ samt skapa goda relationer till de boende. Ett etiskt och återhämtningsinriktat förhållningssätt är högt värderat. Tjänsten förutsätter även att du är flexibel i ditt stöd kring brukarens mående, då det pendlar i olika grad mellan psykiatri och somatik.

Kvalifikationer

Vi tror att du har KY/YH-utbildning med inriktning socialpsykiatri, alternativt undersköterskeutbildning med inriktning psykiatri eller utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Kännedom om gällande lagar, SoL och LSS krävs inom arbetsområdet. Erfarenhet från arbete med personer som har psykiska funktionsvariationer krävs och arbete med personer som har åldersrelaterad somatisk samsjuklighet är meriterande. Du är driven och van vid ett stort ansvarstagande, både individuellt och i samarbete med dina kollegor. Vi dokumenterar i ProCapita varför vi förutsätter att du har datorvana.

100%, schemalagt arbete dag/kväll & helg
Tidsbegränsad anställning t o m 190930


Välkommen med din ansökan och tveka inte att höra av dig om det är något du undrar över.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-16

Referensnummer

SOC 19-31
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Pernilla Nilson
Title: Föreståndare
Telefon: 046-359 41 11

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Telefon: 046-359 51 30

Gruppboende, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista