Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vård- och omsorgsförvaltningen ansvarar för bland annat kommunens särskilda boende för äldre, ordinärt boende och stöd till personer med funktionsnedsättning. Ungefär 3 700 personer får stöd av oss i sin vardag. Verksamhetsområdet särskilt boende för äldre svarar för vård och omsorg med god kvalité för våra äldre och personer med demenssjukdom inom fjorton boendeenheter. Verksamheten står inför spännande utmaningar. Vi söker ny kollega till vår ledningsgrupp. Din placering blir som enhetschef inom ett särskilt boende för äldre.

Enhetschef - Vill du ingå i vår ledningsgrupp?

Arbetsuppgifter

Som enhetschef kommer du att ingå i en ledningsgrupp med kunniga och engagerade kollegor som tillsammans formar och utvecklar verksamheten. De senaste åren har alla enheter inom Lunds kommun bedrivit ett omfattande visionsarbete. Vårt förhållningssätt: lyssna, leda och lära ska genomsyra vårt dagliga arbetet och den långsiktiga utvecklingen.

Vård och omsorg har ett väl utvecklat arbete med IBIC, där vi både sätter mål för brukarna och följer upp dem. Ett annat av våra fokusområden är arbetet med att bli självförsörjande gällande bemanning. Vi står också inför utmaningen att hitta smarta och effektiva lösningar med våra resurser.

Du börjar din anställning med en god och planerad introduktion för att sedan anta spännande utmaningar i ditt chefsuppdrag. I ditt uppdrag ingår att leda verksamheten samt ansvara för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Till din hjälp har du tillgång till olika stödfunktioner tex arbetsledare, enhetsadministratör och samordnare. Du kommer löpande få kompetensutveckling, bland annat inom ramen för det kommungemensamma chefsprogrammet, där du kan bygga på dina kunskaper inom bland annat ledarskap, rekrytering, rehabilitering och kommunikation. Du svarar för att enhetens uppdrag genomförs med hög kvalitet, goda resultat samt bidrar till att förvaltningen och Lunds kommun förblir en attraktiv arbetsgivare.

Vi söker dig som arbetar målinriktat utifrån de övergripande målen, följer upp, utvärderar och synliggör resultaten. Som ledare har du en stark vilja att utveckla verksamheten, dina medarbetare och dig själv. Du har förmåga att prioritera ditt arbete, se lösningar, visa handlingskraft och fatta beslut. I din roll inspirerar du till engagemang, tillför energi och skapar glädje i arbetet. Vi förutsätter att du värnar om goda relationer till brukare, anhöriga och medarbetare samt har lätt för att samarbeta. Du är trygg i dig själv och representerar din verksamhet och kommunen på ett tydligt sätt.

Kvalifikationer

Universitets- eller högskoleexamen som är relevant för verksamheten. Ledarutbildning inom ramen för examen eller som vidareutbildning. Flera års erfarenhet av chefsuppdrag med ansvar för personal, budget och arbetsmiljö, gärna inom vård och omsorg eller hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom äldre- och demens. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-22

Referensnummer

VoO 224/2019
Kontaktpersoner och telefonnummer till fackliga organisationer: Vårdförbundet 0771-420 420, Lars Öst Vision 046-359 55 77, Sarah Bergkvist Sveriges Arbetsterapeuter 046-359 65 63, Maria Rathonyi Svensson Fysioterapeuterna 046-359 57 62, Gregorio Macario SSR 046-359 81 78. I denna rekryteringsprocess tillämpar vi löpande urval. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Veronika Welin
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-359 83 42

SÄRSKILT BOENDE FÖR ÄLDRE, VOO

Tillbaka till lista