Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Nyvångskolan är en F-9 skola med ca 830 elever och strax över 130 anställda. Skolan är belägen i Dalby, ca 1 mil öster om Lund. Kommunikationerna mellan Dalby och Lund/Malmö med kollektivtrafik är goda. Elevdemokrati har länge varit skolans profil och man arbetar aktivt med elevinflytande genom olika elevstyrda råd som driver särskilda frågor och utvecklingsområden. På råden diskuterar elever och lärare tillsammans frågor som rör arbetsmiljö, undervisning, vänskap och hälsa. Personalens hälsa och trivsel är också viktig för oss och därför har vi bl.a. rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag och en levande diskussion kring arbetsmiljön på arbetsplatsträffar och i andra forum.

Skolsköterska

Arbetsuppgifter

Som skolsköterska arbetar du både hälsofrämjande och förebyggande. Du följer elevernas utveckling, genomför vaccinationsprogram, utför enklare sjukvårdsinsatser samt övriga sedvanliga arbetsuppgifter inom yrket såsom journalhantering och dokumentation.

Tillsammans med övriga medlemmar av skolans elevhälsoteam arbetar du för att skapa och vidareutveckla en väl fungerande elevhälsa. Du kommer även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom skolans verksamhet och gärna även med hälsofrämjande arbete för barn och ungdomar.

Det är viktigt att du har en god kunskap och känner dig bekväm med att arbeta digitalt, då en stor del av dokumentationen sker i digitala verktyg. Erfarenhet av dokumentation i PMO är meriterande.

Som person är du förtroendeingivande, självgående och ansvarstagande. Du har ett genuint intresse för eleverna och arbetar för att stödja dem i deras utveckling mot att nå kunskapsmålen. Du har även lätt för att samarbeta med dina kollegor och trivs med att ingå i ett större team där ni tar ett gemensamt ansvar för elevhälsan.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-10-21

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-22

Referensnummer

BSF 331/2019
Då vi tillämpar löpande urval ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Linda Johansson
Title: Rektor
Telefon: 046-359 7910

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista