Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialsekreterare som verksamhets- och teamledare för Barnahus i mellersta Skåne, Lund

Arbetsuppgifter

Lunds kommun driver enligt samverkansavtal Barnahus mellersta Skåne tillsammans med Burlöv, Eslöv, Höör, Hörby, Kävlinge, Lomma och Staffanstorps kommuner, samt Polismyndigheten, Barn- och Ungdomspsykiatrin, Åklagarkammaren, Barnmedicin och Rättsmedicinalverket. Målet för samverkan är att erbjuda barn som misstänks vara utsatta för brott skydd, rättstrygghet, gott bemötande och stöd, samt vid behov omgående kris- och behandlingsinsatser, En viktig del i samverkansarbetet är att barnen ska kunna komma till en plats och möta alla professionerna vid samma tillfälle så kort tid efter händelsen som det går.

Som verksamhetsledare vid Barnahus har du samordningsansvar mellan aktuella myndigheter. Du planerar, genomför och leder arbetet enligt samverkansmodellen och gällande avtal. Du kan arbeta teaminriktat och tillsammans med kollegor i ärenden. Att bedriva verksamhetsutveckling och medverka till att nationell och internationell kunskap och metod inhämtas och används är centralt i ditt uppdrag.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Gedigen erfarenhet av socialtjänstarbete med inriktning mot barn och vuxna som varit utsatta för våld och övergrepp krävs. Vi ser gärna sökande med erfarenhet av behandlingsinriktat arbete såväl som utredningsarbete. Olika vidareutbildningar inom området är meriterande.

Du är nyfiken och aktiv i omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor inom området. Du ges många kontaktytor och är bra på att leda i samverkan med andra på ett lyhört, tålmodigt och ansvarstagande sätt. Att du har en mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl muntligt och skriftligt förutsätter vi.

Som person är du en trygg förebild med engagemang för arbetsområdet och dina kollegor.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-02

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-01-31

Referensnummer

SOC 18-95
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Staffan Persson
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 54 26

Namn: Inger Fröman
Title: Verksamhetschef
Telefon: 046-359 57 39

Facklig(a) företrädare

Namn: Pernilla Fors
Title: Akademikerförbundet SSR
Telefon: 046-359 91 44
Namn: Anders Söderberg
Title: Vision
Telefon: 046-359 69 83

Erbjudandeenheten, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista