Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Utbildningsförvaltningen ansvarar för de kommunala gymnasieskolorna, vuxenutbildningen, och internationella grundskolan ISLK.
Ansvaret omfattar också modersmålsverksamheten samt tillsynsansvar för enskilda förskolor och fristående skolbarnomsorg.
Utbildningsförvaltningen har 1160 anställda och på utbildningskansliet arbetar 36 personer.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Ekonom

Arbetsuppgifter

Är du en ambitiös och driven ekonom som vill arbeta inom kommunal sektor? Då är denna tjänst något för dig!

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande arbete där du tillsammans med dina kollegor får vara med och bidra till samt påverka utbildningsförvaltningens ekonomiarbete.

Som ekonom hos oss kommer du att arbeta med uppgifter över hela ekonomiområdet, bland annat med ekonomistyrning, löpande redovisning, månadsuppföljning, delårs- och årsbokslut.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi (lägst kandidatnivå). Du har flera års erfarenhet av liknande arbete och erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande.

För tjänsten krävs att du har god analytisk förmåga, kan göra analyser och bedömningar samt koppla ihop verksamhet och ekonomiska resultat. Det krävs att du är serviceinriktad, har ett konsultativt förhållningssätt och är en god pedagog som kan förklara ekonomi så att andra förstår.

Som person är du initiativrik, flexibel, noggrann och kvalitetsmedveten. Du har lätt för att samarbeta med andra och skapa goda relationer. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

Du arbetar obehindrat i program som Excel, Word, Raindance, Qlikview, W3D3 och Stratsys.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2020-02-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-11-17

Referensnummer

19-153
Anställningsvillkor enligt avtal. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Magnus Sternudd
Title: Ekonomichef
Telefon: 046- 359 44 77

Facklig(a) företrädare

Namn: Fackliga företrädare via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Utbildningskansliet, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista