Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Österskolan F-3 är belägen i natursköna Södra Sandby, strax öster om Lund. Österskolan har ungefär100 elever Vi strävar efter kontinuitet och trygghet för eleverna genom att de möter samma vuxna i sitt arbetslag under hela dagen; i förskoleklass, i skolan och på fritidshemmet.

Elevassistent, Österskolan

Arbetsuppgifter

I dina arbetsuppgifter ingår det att stödja en elev i behov av särskilt stöd i det dagliga pedagogiska arbetet, både i klassrummet och på fritidshemmet.

Arbetet som elevassistent innebär att skapa och upprätthålla goda relationer med eleven och föräldrarna. Du erbjuder praktisk och fysisk hjälp i dagliga situationer, stödjer barnet i dess kommunikation och med att främja utveckling och lärande. Du samarbetar med övrig personal knuten till eleven och ser till att upprätthålla en förutsägbar miljö som skapar trygghet. Arbetet är ansvarsfullt och emellanåt krävande vilket förutsätter en förmåga att kunna se och förstärka det positiva och det som fungerar.

Tjänsten innebär arbete både på förmiddagar och eftermiddagar olika dagar och omfattningen är 50 %.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha en för tjänsten relevant utbildning, företrädesvis högskoleutbildning med inriktning pedagogik/psykologi eller sociologi. Alternativt har du annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi önskar att du har minst ett års erfarenhet av arbete med barn som haft eller har varit i behov av stödinsatser.

Som person bör du gilla utmaningar och vara lugn och trygg i dig själv. Självklart trivs du med att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du behöver ha god organisationsförmåga, vara handlingskraftig och driven, stresstålig och ha en positiv grundsyn. Du har förmågan att arbeta lösningsinriktat och att samarbeta med olika typer av människor, och samtidigt arbeta självständigt. Du är lyhörd och flexibel samt har god datavana.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Sista datum: 2020-06-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-09-20

Referensnummer

BSF 368/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Susanne Berndtros
Title: Rektor Byskolan F-6
Telefon: 046-359 76

Facklig(a) företrädare

Namn: Maria Afzélius
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 77 48

Utbildningsområde 4

Tillbaka till lista